Zoek binnen projecten
Vul hieronder uw zoekterm in:
 • Zorgcentrum De Burcht - Hoogezand

  Bron: PDB Design
Hoogezand, Nederland

Zorgcentrum De Burcht

Opdracht

Woonzorgcentrum De Burcht in Hoogezand is een uitbreiding van en vervangende nieuwbouw voor een verpleeg- en verzorgingstehuis. Na de bouw wordt het nieuwe hoofdgebouw gekoppeld aan twee bestaande laagbouwvleugels waarin somatische en psychogeriatrische zorg geboden wordt.

Ontmoeting, openheid, helderheid en zicht zijn sleutelwoorden voor het ontwerp waarin de bewoners en het personeel centraal staan. Een goede kwaliteit van leven komt voor uit een goede woon- en werkomgeving. Ruimte en openheid met oog voor de menselijke maat. Afwisseling tussen intimiteit en openheid, tussen rust en activiteit, tussen interne oriëntatie en externe oriëntatie maken het ontwerp veelzijdig, duurzaam en menselijk.

In de nieuwbouw zijn alle verzorgingsappartementen rond een grote vide ontworpen. Aan de twee ‘uiteinden’ van het ovaalvormig gebouw worden kleinschalige verpleegeenheden gemaakt met ieder 8 eenpersoonskamers. Gemeenschappelijke huiskamers in de koppen van het gebouw bieden uitzicht op de omgeving. Contact met de omgeving is van groot belang voor de bewoners. De maatschappij, waar zij niet meer zo actief onderdeel van uitmaken, dient wel voor hen ervaarbaar te zijn.

De Burcht probeert op elke schaal van het gebouw helderheid te geven. Op het niveau van het totale volume versnippert het niet maar toont zijn heldere vormgeving. Binnen het gebouw geeft de vide over vijf lagen zicht op de interne organisatie van het gebouw. En op elke verdieping is er sprake van een heldere verdeling van het programma. Oriëntatie, beleving en uitstraling krijgen veel aandacht en zorgen voor een aangenaam gebouw.

 

Projectdetails

 • Project
  Zorgcentrum De Burcht
 • Oppervlakte
  ... m²
 • Ontwerp-oplevering
  2010
 • Locatie
  Hoogezand, Nederland
 • Projectpartners
  Team4 Architecten
 • Opdrachtgever:
  Stichting Zorginstelling 't Gooregt
 • Biijzonderheden
  ...

Betrokken vanuit abtWassenaar

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en belangrijke gebeurtenissen

GPR 4.4. Gebouw Expert in huis
GPR 4.4. Gebouw Expert
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
KIWA gecertificeerd
KIWA gecertificeerd

Contactgegevens


abtWassenaar
Inventief met techniek

Telefoon: +31 (0)50 534 7345
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.abtwassenaar.nl

Rummerinkhof 6
9751 SL Haren

Social


 • Lorem ipsum dolor sit amet.
 • Lorem ipsum dolor sit amet.
 • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.