Zoek binnen projecten
Vul hieronder uw zoekterm in:
  • Kop van Oost

    Groningen
  • Kop van Oost

    Groningen
  • Kop van Oost

    Groningen
  • Kop van Oost

    Groningen
  • Kop van Oost

    Groningen
  • Kop van Oost

    Groningen
Groningen, Nederland

Kop van Oost

Omschrijving

De Kop van Oost ligt tussen de Sontweg en het Eemskanaal, aan de rand van de Groningse binnenstad. De havenindustrie in de jaren negentig vertrok naar grootschalige bedrijvenlocaties. Daardoor kreeg dit voormalige havengebied een woningbouwbestemming en een nieuwe naam: Kop van Oost. Het gebied kreeg een levendige inrichting met een appartementencomplex – mogelijk op termijn twee. Er kwam een brede promenade met kadewoningen langs het Eemskanaal en een openbaar plein.

Appartementen

Het project bestaat uit twee woontorens met appartementen, met een rij galerijwoningen van vier lagen hoog er tussenin. De hoogste toren is 70 meter hoog en bestaat uit 17 woonlagen. De woningen staan op een transparante plint met commerciële ruimtes en liggen aan een mooi binnenterrein met een houten dek. Het dek is uitgerust met een tenniskooi, een speelplek voor kinderen met verschillende toestellen en plantvakken met zitranden rondom. Speelse, ovale gaten laten daglicht toe op de parkeerlaag eronder. Ook de tuinen van de galerijwoningen liggen bovenop het parkeerdek. De galerij ligt los van de woningen en slingert zich tussen een kolommenrij door. Hier en daar is een extra trap toegevoegd die de galerijen onderling verbindt.

Wenswonen

Het ‘toevallige’ gevelbeeld van de twee appartementencomplexen is ontstaan doordat de woningen zijn ontwikkeld volgens het wenswonen-principe. Zo kunnen bewoners kiezen voor een woning variërend van een studentenwoning van 40 m² tot een luxe appartement van 400 m² met aan vier zijden buitenruimtes. Ook is er keuzevrijheid in het type balkon en de gevelopeningen. Dit stelde uiteraard eisen aan de constructieve opzet van het complex, die zo flexibel mogelijk moest blijven.

Uitstraling

Het gebouw heeft in twee verschillende richtingen een andere uitstraling. In de gesloten oost- en westzijde zijn raamopeningen ‘gestrooid’. De prachtige zwarte stenen zijn gebakken in de laatst overgebleven Groningse steenfabriek Strating uit Oude Pekela. De strengperssteen heeft een grillig uiterlijk en is gedeeltelijk glimmend zwart geangobeerd. Hier en daar steken ze dwars uit het metselwerkvlak. De zuid- en noordzijde hebben juist een transparante uitstraling met ruime balkons, schuifpuien en grote glasvlakken in aluminium kaders. De torens worden bekroond door een glazen penthouse. Mede hierdoor vormen de twee appartementencomplexen een bijzonder element in de skyline van Groningen.

Kadewoningen

De grondgebonden (kade)woningen hebben een duidelijke oriëntatie naar het water. Refererend aan oude stadswoningen krijgen de kadewoningen ieder een eigen trappetje naar de voorgevel. Hoewel ze veel samenhang vertonen, is er op detailniveau veel verschil in de woningen onderling.

De woningen kregen een eervolle vermelding BNA gebouw van het jaar 2011, regio Noord.

 

Projectdetails

  • Project
    Kop van Oost
  • Oppervlakte
    ... m² 
  • Ontwerp-oplevering
    ...
  • Locatie
    Groningen, Nederland
  • Projectpartners
    ...
  • Opdrachtgever:
    ...
  • Biijzonderheden
     
    ...
The Interior

Elegantly Furnished Apartments With a Clean, Modern Style

  • Kitchen
  • Bathroom
  • Livingroom
  • Bedroom
  • Fully Equipped Kitchen

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

    Materials

    • Material Marble
    • Material Birch
  • High-end Bathroom

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

    Materials

    • Material Beton
    • Material Wall
  • Our Living Room Is Equipped With “Smart Home”

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

    Materials

    • Material Marble
    • Material Wood
  • Modern and Contemporary Bed Room Design

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

    Materials

    • Material Marble
    • Material Birch
Neighborhood

Explore the Best Possibilities Your Future Address Offers

Rothling Bridge

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Town Hall

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Skyline Bar

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Concert Hall

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.
  • Rothling Bridge

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.
  • Town Hall

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.
  • Skyline Bar

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.
  • Concert Hall

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Within Walking Distance

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Supermarket

    2 Minutes
  • Bakery

    1 Minutes
  • Oxford Station

    7 Minutes
  • Pharmacy

    5 Minutes

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en belangrijke gebeurtenissen

Contactgegevens


Rummerinkhof 6
9751 SL Haren

Telefoon: +31 (0)50 534 7345
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Social


  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.