Zoek binnen projecten
Vul hieronder uw zoekterm in:
  • Woningbouwvereniging Nijestee

    Groningen
  • Damsterpoort | Woningbouwvereniging Nijestee

    Groningen
  • Woningbouwvereniging Nijestee

    Groningen
  • Woningbouwvereniging Nijestee

    Groningen
  • Woningbouwvereniging Nijestee

    Groningen
  • Woningbouwvereniging Nijestee

    Groningen
Groningen, Nederland

Damsterpoort | Nijestee

Omschrijving

Kantoorgebouw met parkeergarage, geschikt voor meerdere gebruikers. Door de bouw van het kantoorgebouw ontstond een nieuw plein.
De vorm en het volume van het gebouw is bepaald door de stedenbouwkundige omgeving, de ruimtebehoefte van Nijestee, en door de ondergelegen parkeergarage. De hoge, ronde ‘kop’ markeert de entree van de stad en de entree van de parkeergarage is hieronder geïntegreerd.

Opdracht

De opdrachtgever vroeg om een centrale ontmoetingsruimte waar interactie tussen medewerkers mogelijk wordt gemaakt. Om dat te realiseren ontwierp de architect de ‘canyon’ een typerend onderdeel van het gebouw. Deze atriumachtige ruimte geeft veel lucht en licht in het gebouw en maakt interactie tussen medewerkers mogelijk. Ook rondom het atrium zijn hiervoor diverse plekken ingericht.

Het gebouw moest geschikt worden voor meerdere gebruikers. Daarom is voor een flexibele logistiek gekozen, die tegelijk ook functioneel en veilig is. De facilitaire zone die door het gebouw slingert, regelt deze logistiek. Op de begane grond zijn diverse (publieke) entrees zodat het gebouw op de begane grond toegankelijk is. Voor de gebruikers van bijvoorbeeld de woonwinkel en de parkeergarage en ook voor medewerkers. Het kantoor is als ruwbouw casco aanbesteed.

Vanzelfsprekend heeft het nieuwe kantoor van Nijestee een duurzaam energie concept. Onder andere warmte-koude opslag, betonkernactivering en een klimaatdak boven het atrium. Daarnaast bepaalt de flexibiliteit van de draagconstructie de technische en functionele levensduur van het gebouw. In het constructief ontwerp is daarom extra aandacht besteed aan de mogelijkheden om later wijzigingen in het gebouw door te voeren. Het gebouw is daarom opgezet met een flexibel stalen draagskelet. Het heeft geprefabriceerde betonnen vloeren en geprefabriceerde hout-skeletbouw gevel elementen. Deze onderdelen zijn alle in de fabriek vooraf vervaardigd, wat een hoge kwaliteit en levensduur waarborgt. Het IFD-principe (Industrieel ,Flexibel en Demontabel bouwen) is hierdoor ook ver doorgevoerd.

Het ontwerp is, naar de wens van de opdrachtgever, sober en doelmatig, doordat het casco deels in het zicht blijft (betonkernactivering en staalskelet in de gevel). Nijestee wenste een sobere uitstraling die past bij een duurzame ontwerphouding waarin minimaal en geïntegreerd materiaalgebruik centraal staat.

Projectdetails

  • Project
    Damsterpoort | kantoor Nijestee
  • Oppervlakte
    8.300 m² 
  • Ontwerp-oplevering
    2007-2012
  • Locatie
    Groningen, Nederland
  • Projectpartners
    Architect: Onix
  • Opdrachtgever:
    Nijestee
  • Biijzonderheden
    Beeldmateriaal: Jacomien Boonstra Fotografie
The Interior

Elegantly Furnished Apartments With a Clean, Modern Style

  • Kitchen
  • Bathroom
  • Livingroom
  • Bedroom
  • Fully Equipped Kitchen

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

    Materials

    • Material Marble
    • Material Birch
  • High-end Bathroom

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

    Materials

    • Material Beton
    • Material Wall
  • Our Living Room Is Equipped With “Smart Home”

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

    Materials

    • Material Marble
    • Material Wood
  • Modern and Contemporary Bed Room Design

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

    Materials

    • Material Marble
    • Material Birch
Neighborhood

Explore the Best Possibilities Your Future Address Offers

Rothling Bridge

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Town Hall

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Skyline Bar

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Concert Hall

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.
  • Rothling Bridge

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.
  • Town Hall

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.
  • Skyline Bar

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.
  • Concert Hall

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Within Walking Distance

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Supermarket

    2 Minutes
  • Bakery

    1 Minutes
  • Oxford Station

    7 Minutes
  • Pharmacy

    5 Minutes

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en belangrijke gebeurtenissen

Contactgegevens


Rummerinkhof 6
9751 SL Haren

Telefoon: +31 (0)50 534 7345
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Social


  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.