Zoek binnen projecten
Vul hieronder uw zoekterm in:
Test Groningen, Nederland

Infoversum

Omschrijving

In het Infoversum komen wetenschap, cultuur en bedrijfsleven samen. Het dometheater telt 265 stoelen. Naast het theater bieden de entree en de foyer ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld congressen, exposities, presentaties en andere events. De totale oppervlakte aan publieke ruimte in het gebouw is 1.350 vierkante meter.

Opdracht

Een beeldbepalend volledig digitaal 3D dome theater, waarin de bezoeker rondom helemaal omsloten wordt door beelden. Het ontwerp bezorgde de eerste initiatiefnemers de nodige hoofdbrekens. Door verschillende specialisten samen te laten werken in een 3D-model kon dit uitdagende project tot een goed einde gebracht worden.

Oplossing

Scheepsbouw en traditionele bouw gaan samen bij dit ontwerp. In totaal werd er wel 60.000 kilo staal in verwerkt, want zowel de huid als het constructieve deel van het theater is helemaal in staal opgetrokken.

De driedimensionaal gevormde stalen buitenhuid werd in segmenten aangeleverd, net als de onderste helft van de koepel. De witte koepel werd gemaakt op een scheepswerf in Friesland. De bovenste helft werd met een kraan in één keer op zijn plaats getakeld.
De begane grondvloer is van op zand gestort beton, maar de verdiepingsvloer is weer van staalplaat, met een slechts 20 cm dikke laag beton. Die vloer rust grotendeels op een traditionele bouwkundige stalen binnenconstructie van liggers en kolommen, die een koppeling hebben met een ribbenconstructie van de huidsegmenten. Scheepsbouw en traditionele bouw raken elkaar hier dus letterlijk.

Verschillende onderdelen van het gebouw ondersteunen elkaar. ‘We wilden namelijk geen aparte constructies voor de schil en het binnenwerk. De integratie van verschillende constructies maakten dit project juist ‘uniek en uitdagend’, volgens onze constructeur Rick Bruins. Een uniek project voor ons en een unieke ervaring voor de bezoekers.

Project details

  • Project
    Naam
  • Oppervlakte
    1.350 m²
  • Ontwerp-oplevering
    2008-2013
  • Locatie
    Groningen, Nederland
  • Constructeurs
    abtWassenaar
  • Spec. x
    Naar wens invullen
Groningen, Nederland

Windesheim gebouw X, Zwolle

Omschrijving

Nieuwbouw voor de opleiding Economie & Journalistiek van de Hogeschool Windesheim.
Het opleidingsgebouw heeft vijf bouwlagen, doch tien niveaus (split-level). Het biedt ruimte aan verschillende kantoor- en onderwijsfuncties en enkele aanvullende voorzieningen, zoals een restaurant en een auditorium. De parkeergarage voor 260 auto’s ligt op maaiveldniveau onder en naast het gebouw, samen met een fietsenstalling voor 600 fietsen.

Opdracht

De opdrachtgever wenste zowel een flexibel, als een compact gebouw. Het gebouw is flexibel op gebouwniveau maar ook op indelingsniveau. Het gebouw is nu ingericht voor onderwijs maar kan even zo goed functioneren als een kantoorgebouw. De parkeergarage is extra hoog uitgevoerd, met een vrije hoogte van 3.30 meter. Daardoor kan in de toekomst de parkeerfunctie veranderen in een onderwijs- of kantoorfunctie. De levensduur van het gebouw kan daarmee worden verlengd. Ook op indelingsniveau is het gebouw flexibel door grote overspanningen zonder dragende wanden.

Constructief ontwerp

Om daglicht in het hart van het gebouw te krijgen knipt een grote vide het gebouw in tweeën. De vide zorgt voor oriëntatie, overzicht en sociale veiligheid binnen het gebouw. De twee vloerdelen aan beide kanten van de vide zijn een halve verdieping van elkaar verschoven, zodat er een split-level doorsnede ontstaat. De vloeren zijn onderling met hellingbanen verbonden. Op verschillende plaatsen is een gedeelte van de vloeren weggelaten. Bijvoorbeeld om een studio over twee lagen te realiseren. Op deze manier werd ook het auditorium ingebouwd.

De hoofddraagconstructie is gemaakt van beton met een toevoeging van puingranulaat. De vloeren zijn vervaardigd van Bubble Deck vloeren ter besparing van gewicht en materiaal. Deze vloeren met voorgespannen stroken, maken overspanningen mogelijk van ruim 16 x 7 m. Dat maakt een flexibele indeling mogelijk. De kunststof gevel is volledig geprefabriceerd. Prefabricage zorgt voor een schoon productieproces en een kwalitatief hoogstaand eindproduct. De kunststof gevel is licht en draagt daarmee bij aan gewichtsbesparing voor de fundering.

Projectdetails

  • Project
    Windesheim gebouw X
  • Oppervlakte
    25500 m²
  • Ontwerp-oplevering
    2005-2010
  • Locatie
    Zwolle, Nederland
  • Projectpartners
    architect: BroekBakema
  • Opdrachtgever
    Christelijke Hogeschool Windesheim
  • Bijzonderheden
    BNA Gebouw van het Jaar 2011
    EPC score 265 (meest duurzame A label)
The Interior

Elegantly Furnished Apartments With a Clean, Modern Style

  • Kitchen
  • Bathroom
  • Livingroom
  • Bedroom
  • Fully Equipped Kitchen

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

    Materials

    • Material Marble
    • Material Birch
  • High-end Bathroom

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

    Materials

    • Material Beton
    • Material Wall
  • Our Living Room Is Equipped With “Smart Home”

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

    Materials

    • Material Marble
    • Material Wood
  • Modern and Contemporary Bed Room Design

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

    Materials

    • Material Marble
    • Material Birch
Neighborhood

Explore the Best Possibilities Your Future Address Offers

Rothling Bridge

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Town Hall

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Skyline Bar

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Concert Hall

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.
  • Rothling Bridge

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.
  • Town Hall

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.
  • Skyline Bar

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.
  • Concert Hall

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Within Walking Distance

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Supermarket

    2 Minutes
  • Bakery

    1 Minutes
  • Oxford Station

    7 Minutes
  • Pharmacy

    5 Minutes

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en belangrijke gebeurtenissen

GPR 4.4. Gebouw Expert in huis
GPR 4.4. Gebouw Expert
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
KIWA gecertificeerd
KIWA gecertificeerd

Contactgegevens


abtWassenaar
Inventief met techniek

Telefoon: +31 (0)50 534 7345
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.abtwassenaar.nl

Rummerinkhof 6
9751 SL Haren

Social


  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.