- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

Montessori Campus

06 april 2022

Gunning
Vorige week is de overeenkomst ondertekend voor de nieuwbouw van de Montessori Campus in Gemeente Almere. BINX Smartility is verantwoordelijk voor het totale ontwerp, de engineering en de realisatie. We zijn zeer verheugd dat wij ons, in opdracht van BINX, bezig mogen houden met de uitwerking van de bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. In de tenderfase is abtWassenaar al betrokken bij het ontwerp; wij kijken er naar uit om samen met de andere ontwerpteamleden de verdere engineering en realisatie op te pakken.

Design & Build
Het ontwerp werd gemaakt met BINX, RoosRos Architecten, Enervisie, Wiggers Ingenieursbureau, Donker Groep en abtWassenaar. Het betreft  een niet openbare Europese aanbesteding Design & Build nieuwbouw Montessori Campus, uitgeschreven door de gemeente Almere.  Het project omvat de ontwikkeling en realisatie van een nieuwe campus, kinderdagverblijf, primair en voortgezet onderwijs, sporthal, bibliotheekfunctie en playground, inclusief benodigde maatregelen als gevolg van verkeersgeluid van de A6.

Nieuwbouw campus
De campus zal een plek worden voor kinderen van 0 tot 18 jaar oud. Het schoolgebouw gaat bestaan uit onderwijsvloeren, een kinderdagverblijf, bibliotheek en een aula met podium. Naast het schoolgebouw komt er ook een sporthal. Rondom deze gebouwen komt een uitdagend en speels buitenterrein met een unieke skillsgarden. Het Athletic Skills Model (ASM) zal hier toegepast worden.

Skills Garden Nobelhorst
Het Athletic Skills Model (ASM) is een talentontwikkelingsmodel met een wetenschappelijk en praktisch onderbouwde visie op de ontwikkeling van bewegen. Dit geldt van jong tot oud, voor mensen met en zonder beperking, in de topsport, breedtesport & lifesyle, het bewegingsonderwijs, de gezondheidszorg en de sector kunst & cultuur. Vanuit deze visie is er ook een nieuwe kijk op de inrichting van sport- en speelvoorzieningen. Het Athletic Skills Model biedt de basis voor de inrichting.

Het wordt een uitdagende plek om te ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen. We verheugen ons weer op een fantastische samenwerking!

#nieuwbouw #almere #montessori #campus #bouw #bouwfysica

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen

Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen
Postbus 5176
9700 GD Groningen

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

Nieuwsbrief


GPR 4.4. Gebouw Expert in huis

GPR 4.4. Gebouw Expert

LEED AP <BR>BD + C

LEED AP
BD + C

BREEAM NL DGBC

BREEAM NL DGBC

Kiwa gecertifieerd

Kiwa gecertifieerd

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.