Over ons

Ingenieursbureau abtWassenaar

De medewerkers van abtWassenaar dragen graag een steentje bij aan de constructie van een gebouw. Of het nu een complex bouwproces is, een bijzonder staaltje van constructief ontwerp of vernieuwend hergebruik van materialen.

Inventief met techniek

Andries Groeneveld - projectingenieur

ing. Andries Groeneveld (RC)

senior constructeur, projectleider

Functie: Senior constructeur, projectleider
Specialisatie: Beton- en staalconstructies, FEM (Eindige elementen) platen en schijven, seismisch construeren, verbouw- en renovatieprojecten, lijmwapening.
Werkte o.a. aan: Energy Academy Europe, Ebbingekwartier fase 6, Nieuwbouw kantoor Duo.
Sterke punten: 
Andries is behulpzaam, oplossingsgericht, prettig in samenwerking en communicatie. Rustig, geduldig, heeft heel veel kennis van zaken en veel ervaring. Andries raakt niet snel uit balans.
Typisch Andries: Gedreven en collegiaal. Andries is zeer muzikaal, hij speelt een aantal blaasinstrumenten, zowel in Symfonieorkesten als in verschillende Brassbands, daardoor is het ook niet zo gek dat hij weinig tijd heeft voor zijn andere hobby: een eigen zeilboot.
Werkt bij abtWassenaar sinds: 1997

Rob Bakker

ir. R.J.C. (Rob) Bakker (RC)

senior adviseur, projectleider

Functie: senior adviseur, projectleider en lid van het managementteam.
Specialisatie: ziekenhuizen, aardbevingen. Vaste projectleider bij het UMCG. Weet alles van glasconstructies en verbouw, hergebruik en upgrading van bestaande gebouwen, bijvoorbeeld GasTerra in Groningen.
Sterke punten: technisch erg begaafd. Heeft een erg positieve benadering. Geeft als leidinggevende veel ondersteuning op alle vlakken. Staat open voor vernieuwing.
Typisch Rob: 
reduceert problemen van elke omvang tot eenvoudige kleine vraagstukken. Creëert een erg prettige werksfeer. Vrolijk en humoristisch
Werkte o.a. aan: het gemeentehuis Bronckhorst, De Nieuwe Kolk te Assen en Deltion te Zwolle.
Sterke punten: zeer deskundig en communicatief. Hij houdt van uitdagende, spannende projecten.
Typisch Rob: teamspeler met humor. Hij werkt graag vanaf de start van een project samen in een bouwteam.
Werkt bij abtWassenaar sinds: 2001

Peter van der Meer

ing. Peter van der Meer (RC)

Projectleider, Management Team

Functie: senior adviseur, projectleider en lid van het managementteam.
Specialisatie: gebouwen voor het onderwijs, bijvoorbeeld Windesheim, Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool. Weet alles van restauraties. Projectleider bij veel woon- en zorggebouwen.
Werkte o.a. aan: Energy Academy Europe - RUG, KJ Plein – Den Haag, Westcord Hotel Grote Markt.
Sterke punten: zeer ervaren, deskundig, betrouwbaar, enthousiast, doorzetter.oplossingsgericht, collegiaal. Peter is een geïnteresseerde collega. Hij is positief, heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan, heeft veel zelfvertrouwen en hoge druk lijkt hem niet te deren.
Typisch Peter: veelzijdig en consciëntieus. Op basis van zijn ruime ervaring kan Peter snel komen tot de beste oplossingen voor de klant. Peter heeft een enthousiaste werkhouding, wat een positieve uitwerking heeft op het team waar hij mee werkt.  Peter benut kansen in de markt om de ‘nieuwe diensten’ van abtWassenaar onder te brengen bij zijn bestaande klanten. Peter is sportief: regelmatig op de mountainbike en skeelers te vinden en gaat hij vaak op bezoek bij volleybal en basketbalwedstrijden. Ook vindt hij duurzame energie belangrijk. Daarom legt hij zelf zijn zonnepanelen op het dak.
Werkt bij abtWassenaar sinds: 1989.

Ronald van der Bij - projectleider

ing. Ronald van der Bij

Projectleider

Functie: projectleider, senior adviseur bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid
Specialisatie: bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid
Sterke punten: brede ervaring en vakkennis. Behoudt altijd overzicht bij integrale projecten en weet dezen met succes af te ronden. Gedreven, zeer deskundig, klantgedreven, doelgericht, nauwkeurig, zeer ervaren en oplossingsgericht
Typisch Ronald: altijd vriendelijk en rustig en zorgvuldig en helder in communicatie. Ziet iedere betrokken binnen een projectteam graag tevreden en draagt daar zijn steentje aan bij. Heeft een praktische bouwkundige instelling en passie voor techniek. Combineert vakinhoud met de belangen van de opdrachtgever. Komt op elk vraagstuk terug met een passende oplossing. Is zeer betrokken en een echte teamspeler.
Werkte o.a. aan:
 
Werkt bij abtWassenaar sinds: maart 2016

ing. Martijn Horsman - constructeur en BIM modelleur

ing. Martijn Horsman

Martijn Horsman

Functie: bouwkundig ingenieur
Specialisatie: advisering op het gebied van aardbevingsbestendig bouwen en het construeren van hoofddraagconstructies voor woning- en utiliteitsbouw.
Werkte o.a. aan: versterkingsadviezen m.b.t. het aardbevingsbestendig maken van coöperatieve  rijwoningen woningen en diverse (woon-)gebouwen.
Sterke punten: collegiaal, onderzoekend (naar de achtergrond van problemen), vasthoudend in het vinden van oplossingen, nauwkeurig, staat open voor gedachtengang van andere deskundigen,nis nieuwsgierig naar aangrenzende vakgebieden (zodat de oplossing klopt). Samenwerken als integraal team.
Typisch Martijn: staat voor zijn mening, laat zich niet van de wijs brengen, staat open voor andere ideeeën, is behulpzaam, is rustig en vriendelijk, kan constructies goed doorgronden. Streeft altijd naar optimaal resultaat, ondanks tijdsdruk. Kan theorie en praktijk goed koppelen waardoor engineerings-oplossingen toepasbaar worden. 
Werkt bij abtWassenaar sinds: april 2018

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en belangrijke gebeurtenissen

Contactgegevens


Rummerinkhof 6
9751 SL Haren

Telefoon: +31 (0)50 534 7345
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Social


  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.