- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

Multidisciplinair Ingenieursbureau Groningen: Professioneel Advies

Op zoek naar professioneel advies van een multidisciplinair ingenieursbureau in Groningen?

Wij bieden diverse specialisten om onze opdrachtgevers te helpen de beste gebouwen te ontwikkelen. Van volledige projectcoördinatie tot bouwkundige opnames en tekeningen. Wij bieden advies op gebied van constructie, installatietechniek, brandveiligheid, bouwfysica en akoestiek. Daarnaast bieden we expertise op het vlak van duurzaamheid, seismisch advies en geotechniek. Onze constructeurs rekenen alles nauwkeurig door en houden daarbij ook rekening met uw wensenideeënbudget

Zoekt u een ingenieursbureau in Groningen?

Er zijn verschillende ingenieursbureaus in Groningen die kunnen helpen bij het beantwoorden van uw vraag. Maar als multidisciplinair ingenieursbureau hebben wij een streepje voor. Wij hebben namelijk expertise in huis op verschillende gebieden. Ook qua integrale samenwerking binnen deze expertises zowel intern als extern (met de betrokken bouwteampartners, zoals aannemer en architect) zijn we koploper in Noord-Nederland.

Wij bouwen constructief aan de toekomst!

Ons team van specialisten helpt u met het ontwerpen en ontwikkelen van innovatieve oplossingen die aansluiten op uw specifieke behoeften.
abtWassenaar is een multidisciplinair en integraal ingenieursbureau in Groningen (aan de Boumaboulevard, tegenover Jumbo Euroborg), dat de kennis van haar specialisten, flexibel en doelgericht combineert. Voor projecten van elke schaal en in iedere fase van het bouwproces. Onze advisering richt zich op de kennisgebieden constructiesinstallatietechniekbouwfysicabrandveiligheidbouwkundegeotechniekseismisch advies en duurzaamheid.

De ingenieurs van het Noorden

Ons ingenieursbureau in Groningen biedt professionele engineering- en technologiediensten voor bedrijven. Niet alleen in de provincie Groningen, Friesland en Drenthe maar ook in heel Nederland. De diensten variëren van onderzoek, ontwerp en bouwbegeleiding tot directievoering en advies bij de verschillende processen. Onze professionals werken samen met u om ervoor te zorgen dat gestelde eisen en doelen op tijd en binnen budget, worden behaald.

Wat kunt u van een goed ingenieursbureau verwachten?

 • 1. Deskundig Team van Professionals in Bouwtechniek
  Ons ingenieursbureau in Groningen stelt een team van professionals ter beschikking dat zeer bekwaam is in het ingenieursvak. Ons team heeft tientallen jaren ervaring op dit gebied en zal u keer op keer hoogwaardige resultaten bezorgen. We begrijpen wat er nodig is om functionele, veilige en duurzame structuren te creëren en we kunnen advies geven over complexe problemen.
 • 2. Gespecialiseerde diensten
  Naast het leveren van meerdere expertises binnen de bouwtechniek, zijn we ook gespecialiseerd in bouwplanning/-management en directievoering. Met jarenlange ervaring hebben we een ongeëvenaard niveau van kennis en inzicht ontwikkeld op deze verschillende gebieden, waarmee we optimale oplossingen bieden voor uitdagende projecten.
 • 3. Bouwtechniek
  Wij zorgen ervoor dat de door ons gemaakte berekeningen  getest en gecontroleerd kunnen worden met behulp van geavanceerde bouwkundige rekensimulatoren alvorens tot uitvoering of bouw op locatie over te gaan. Onze 3D-modellen stellen ons in staat om nauwkeurig draagconstructies, thermodynamische problemen of zelfs ongevallen te bepalen die, indien nodig leiden tot een gespecialiseerd preventief systeemontwerp.
 • 4. Onderzoek & Ontwikkeling
  Onze organisatie legt zich ook toe op onderzoek naar nieuwere vormen van technologieën, zoals duurzaamheidsinitiatieven met betrekking tot bruggenbouw of alternatieve energiebronnen die in gebouwen worden gebruikt, evenals efficiëntere manieren om bestaande infrastructuur te bouwen. Zo zorgen we ervoor dat bij alle uitgevoerde projecten gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologische ontwikkelingen, waarbij veiligheid de hoogste prioriteit heeft. WE lopen graag voorop als het gaat om nieuwe ontwikkelingen en technologiën.
 • 5. Naleving en kwaliteitscontrole
  Met jarenlange gecombineerde ervaring in het naleven van meerdere regelgevingsnormen, kan ons bouwtechnische team u helpen bij het structureren van uw project overeenkomstig bestaande wetten en het naleven van richtlijnen voor kwaliteitscontroles.
 • 6 Duurzame oplossingen
  Als het gaat om duurzame initiatieven in de bouw, dan bent u bij Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen aan het juiste adres! Onze energie-experts zijn gespecialiseerd in groene energiesystemen zoals zonnepanelen of windturbines, en beschikken ook over zeer brede kennis, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteits- of veiligheidsnormen die wereldwijd door bestuursorganen zijn opgesteld! Wij gaan voor maximale efficiëntie en duurzaam bouwen.

Bekijk voorbeelden van de verschillende uitdagende projecten zoals UVA bibliotheek Amsterdam, Wereld Erfgoedcentrum Waddenzee, en nog veel meer.
Benieuwd wat ons ingenieursbureau voor u kan betekenen? Neem dan contact op!

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen

Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen
Postbus 5176
9700 GD Groningen

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

Nieuwsbrief


GPR 4.4. Gebouw Expert in huis

GPR 4.4. Gebouw Expert

LEED AP <BR>BD + C

LEED AP
BD + C

BREEAM NL DGBC

BREEAM NL DGBC

Kiwa gecertifieerd

Kiwa gecertifieerd

 • Lorem ipsum dolor sit amet.
 • Lorem ipsum dolor sit amet.
 • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.