- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

Expertise | Constructie

Ingenieursbureau abtWassenaar

AbtWassenaar ondersteunt bij de constructie van gebouwen, van complexe bouwprocessen tot constructief ontwerp en hergebruik van materialen. Onze constructeurs bieden bouwtechnische advisering, constructieve berekeningen en duurzame oplossingen met oog voor esthetiek en haalbaarheid. Samen streven we naar hoogwaardige constructies die aan de gestelde normen en eisen voldoen.

Inventief met techniek

Constructie

Onze belangrijkste doelstelling bij constructieve advisering is het integreren van de constructie in het architectonisch ontwerp. Daarbij zoeken wij altijd naar de optimale oplossing binnen het taakstellend budget. We besteden veel aandacht aan het analyseren van de ontwerpopgave: wat wil de opdrachtgever, wat wil de architect? Hierbij zoeken we voortdurend naar creatieve, innovatieve oplossingen. 

Diensten: 

  • Constructieve berekeningen voor nieuwbouw of renovatie projecten 
  • Constructieve tekeningen in 3D met Revit 
  • Haalbaarheidsstudies/tendertrajecten 
  • Schade analyse 
  • Bestekken en begrotingen 

Constructief ontwerpen 
Het is van belang dat bij de start van het proces niet alleen duidelijkheid is over het ‘programma van eisen en wensen’, maar ook over het beschikbare budget en de planning. Om in één ontwerp alle verschillende uitgangspunten met elkaar te verenigen, dient de constructeur/constructief ontwerper steeds weer een beroep te doen op zijn creativiteit en inventiviteit. 

Ontwerpen betekent niet alleen het invullen van functionele behoeften. Het ontwerp dient soms ook de aandacht te trekken, te verbazen. Denk hierbij enorme uitkragingen, het toepassen van hogesterktebeton en het constructief integreren van glas in draagconstructies. Het gaat daarbij niet alleen om het vaststellen van de grenzen van de techniek, maar vooral om de vraag hoe deze grenzen op een constructief én financieel verantwoorde wijze verlegd kunnen worden. 

Onze constructeurs verrichten dan ook veel onderzoek naar nieuwe materialen en naar efficiëntere materiaaltoepassingen en uitvoeringsmethoden. Ook maken onze constructeurs en (BIM) modelleurs veelvuldig gebruik van de nieuwste hoogwaardige rekentechnieken. Hiermee kunnen we optimalere constructies realiseren waarmee veelal ook nog materiaal bespaard wordt. In de praktijk blijkt dat deze investering zichzelf terugverdient: door een constructie zo efficiënt mogelijk te ontwerpen en uit te voeren, vallen de realisatiekosten vaak een stuk lager uit. 

Duurzaam bouwen 
Duurzaam bouwen kent in principe vier invalshoeken: flexibiliteit, integraal ketenbeheer, energie-extensivering en kwaliteitsbevordering. De flexibiliteit van gebouwen wordt in hoofdzaak bepaald door de draagconstructie. abtWassenaar benadert projecten bij voorkeur integraal vanuit alle vier de invalshoeken om tot een optimaal resultaat te komen. 

Hoogbouw  
Door de schaarste van beschikbare ruimte in met name stedelijke gebieden gaan gebouwen steeds meer de diepte én de hoogte in. Er is een sterke wisselwerking tussen onder- en bovenbouw, die abtWassenaar door haar hoogwaardige kennis op beide gebieden naadloos kan integreren. 

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen

Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen
Postbus 5176
9700 GD Groningen

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

Nieuwsbrief


GPR 4.4. Gebouw Expert in huis

GPR 4.4. Gebouw Expert

LEED AP <BR>BD + C

LEED AP
BD + C

BREEAM NL DGBC

BREEAM NL DGBC

Kiwa gecertifieerd

Kiwa gecertifieerd

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.