- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

Ontdek onze vakgebieden

Ingenieursbureau abtWassenaar wil het echte verschil maken voor de opdrachtgever. Daarom hebben wij speerpunten benoemd waarin wij als ingenieurs de onbetwiste expert zijn. Duurzaam bouwen, flexibel bouwen, aardbevingsbestendig bouwen en BIM maken dat ons vak iedere keer weer verandert. Daarom maken we uitgebreid studie van nieuwe ontwikkelingen in ons vak en passen ze toe in projecten. Zo garanderen wij dat onze opdrachtgevers de beste technische kennis krijgen op het moment dat zij die nodig hebben.

Constructie

Onze belangrijkste doelstelling bij constructieve advisering is het integreren van de constructie in het architectonisch ontwerp. Hierbij zoeken we voortdurend naar optimale, creatieve en innovatieve oplossingen.

Installatie

De advisering voor installaties strekt zich uit van de initiatiefase tot en met de mogelijkheden voor hergebruik. Zowel de gebouwgebonden installaties als diverse gebruikersvoorzieningen maken deel uit van totaalpakket. 

Bouwfysica

Een gebouw moet voldoen aan de te stellen eisen op het gebied van binnenmilieu, zodat mensen er comfortabel, veilig en energiezuinig kunnen verblijven. Wij toetsen gebouwen o.a. op energieprestatie, ventilatie en geluidwering.

Brandveiligheid

De doelstelling van het brandveiligheidsadvies is in eerste aanleg het voorkomen van een brand. Als er een brand optreedt, is het van belang dat aanwezige personen veilig kunnen vluchten, de brandweer zijn werk veilig kan uitvoeren en de schade zo beperkt mogelijk blijft.

Bouwkunde

In het team van opdrachtgever, architect en adviseurs is abtWassenaar de spin in het web. Onze gebouwen staan bekend om de hoogwaardige, architectonische kwaliteit die binnen de doelstellingen van onze opdrachtgevers zijn gerealiseerd.

Geo techniek

We bouwen steeds hoger en dieper en vaak in een binnenstedelijke omgeving. Dit vraagt om creatieve oplossingen, een reductie in het gebruik van bouwmaterialen en inzicht in de kansen en risico’s tijdens het bouwproces.

Seismisch advies

abtWassenaar analyseert op aardbevingsgevoeligheid en zoekt de kritische elementen. We bieden oplossingsrichtingen en informeren over urgentie, mogelijke maatregelen en kosten. We kijken ook naar mogelijke risico's op letsel en schade bij kleinere, meer frequente aardbevingen. 

Akoestiek

abtWassenaar heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van geluidsanering. Het beleid van de overheid is erop gericht het ontstaan van geluidhinder in woningen te voorkomen en – waar deze hinder al bestaat – aan te pakken. Bij geluidsanering worden woningen geïsoleerd tegen verkeerslawaai (weg- en railverkeer), industrielawaai of vliegtuiglawaai. Als het geluidniveau in een woning de wettelijke norm overschrijdt, dan komt deze woning in aanmerking voor sanering.

Duurzaamheid

Duurzaamheid raakt alle disciplines binnen abtWassenaar. Waarbij een monodisciplinair bureau alleen kan optimaliseren in één vakgebied, kunnen wij innoveren over het héle spectrum van bepaalde duurzame oplossingen. Door integrale samenwerking tussen de verschillende disciplines kunnen we tot inventieve en optimale oplossingen komen die het proces en de kwaliteit in-en-om het gebouw verbeteren. Wij schromen er niet voor om de opdrachtgever uit te dagen binnen duurzaamheidsambities!

Domotica

Door jarenlange ervaring in de zorg en vooral passie voor domotica kunnen wij u adviseren vanuit het standpunt van de gebruiker en bieden wij u de kennis van een ontwikkelaar. Wij helpen u graag de volgende stap te maken en uw wensen te verwezenlijken.

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en belangrijke gebeurtenissen

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen
GPR 4.4. Gebouw Expert in huis
GPR 4.4. Gebouw Expert
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
KIWA gecertificeerd
KIWA gecertificeerd

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

Telefoon: +31 (0)50 534 7345
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.abtwassenaar.nl
Adres:
Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen

Postbus 5176
9700 GD Groningen

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.