- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

Ontdek onze vakgebieden

abtWassenaar is hét ingenieursbureau in Groningen dat gespecialiseerd is in diverse vakgebieden (constructies, installaties, bouwfysica, brand, akoestiek, geotechniek, seismisch advies en duurzaamheid) binnen de bouwsector. Duurzaam bouwen, flexibel bouwen, aardbevingsbestendig bouwen en BIM maken dat ons vak iedere keer weer verandert. Daarom is ons gedreven team van ingenieurs, adviseurs en specialisten, voortdurend bezig met de nieuwste ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Wij passen deze kennis direct toe in onze projecten. Hiermee willen wij de beste technische oplossingen bieden aan onze opdrachtgevers, en daarmee bijdragen aan duurzame en veilige gebouwen voor de toekomst.

Constructie

abtWassenaar biedt hoogwaardig constructieadvies op maat. Onze doelstelling is de constructie naadloos te integreren in het architectonisch ontwerp. Onze constructieadviseurs werken samen met architecten en andere specialisten om optimale, inventieve en innovatieve oplossingen te vinden. Of het nu gaat om een complexe of eenvoudige constructie, we streven naar efficiënte en duurzame oplossingen die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn.

Installatie

De advisering voor installaties strekt zich uit van de initiatiefase tot en met de mogelijkheden voor hergebruik. Zowel de gebouwgebonden installaties als diverse gebruikersvoorzieningen maken deel uit van totaalpakket. 

abtWassenaar biedt integraal installatieadvies op maat, inclusief gebouwgebonden installaties en gebruikersvoorzieningen. Onze installatieadviseurs werken nauw samen met opdrachtgevers om efficiënte, duurzame en innovatieve oplossingen te bieden voor een optimaal binnenklimaat en energiegebruik. Of het nu gaat om een nieuw project of renovatie, wij zorgen voor passende installaties.

Bouwfysica

Een optimaal binnenmilieu in gebouwen is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat mensen er comfortabel, veilig en energiezuinig kunnen verblijven. Daarom toetsen wij gebouwen op energieprestatie, ventilatie en geluidwering.

Onze deskundige adviseurs werken nauw samen met opdrachtgevers om op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan alle binnenmilieu-eisen en tegelijkertijd duurzaam en efficiënt zijn. Wij gebruiken de nieuwste technologieën en methodologieën om ervoor te zorgen dat uw gebouw voldoet aan de eisen op het gebied van binnenmilieu.

Brandveiligheid

Brandveiligheid is essentieel om schade en risico's te minimaliseren. AbtWassenaar biedt advies op maat om brand te voorkomen en veiligheid te waarborgen. Onze deskundige adviseurs werken samen met opdrachtgevers om te voldoen aan alle wet- en regelgeving op het gebied van brandveiligheid en zorgen voor een oplossing die bij uw gebouw past. Of u nu nieuwbouw plant of een bestaand pand wilt renoveren, abtWassenaar helpt u bij het realiseren van een brandveilig gebouw.

Bouwkunde

Als de spin in het web bij bouwkunde, werken onze deskundigen nauw samen met opdrachtgever, architect en adviseurs om hoogwaardige, architectonische kwaliteit te realiseren die past binnen de doelstellingen van onze opdrachtgevers.

Bij elk bouwproject streven wij naar de perfecte balans tussen esthetische en functionele eisen, waarbij duurzaamheid, innovatie en hoogwaardige kwaliteit centraal staan.

Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of herbestemming, transformeer uw bouwproject tot een hoogwaardig architecttonisch gebouw met op maat gemaakte oplossingen van abtWassenaar.

Geo techniek

We bouwen steeds hoger en dieper en vaak in een binnenstedelijke omgeving. Dit vraagt om creatieve oplossingen, een reductie in het gebruik van bouwmaterialen en inzicht in de kansen en risico’s tijdens het bouwproces.

AbtWassenaar biedt op maat gemaakte oplossingen voor geotechniek van gebouwen die steeds hoger en dieper worden gebouwd, vaak in binnenstedelijke gebieden. Dit vraagt om creatieve en inventieve oplossingen. Onze deskundige adviseurs hebben de expertise en ervaring om u te helpen bij elk geotechnisch probleem. Wij zorgen voor een reductie in het gebruik van bouwmaterialen en beoordelen nauwkeurig de kansen en risico's tijdens het bouwproces.

Seismisch advies

abtWassenaar analyseert op aardbevingsgevoeligheid en zoekt de kritische elementen. We bieden oplossingsrichtingen en informeren over urgentie, mogelijke maatregelen en kosten. We kijken ook naar mogelijke risico's op letsel en schade bij kleinere, meer frequente aardbevingen. 

Akoestiek

abtWassenaar heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van geluidsanering. Het beleid van de overheid is erop gericht het ontstaan van geluidhinder in woningen te voorkomen en – waar deze hinder al bestaat – aan te pakken. Bij geluidsanering worden woningen geïsoleerd tegen verkeerslawaai (weg- en railverkeer), industrielawaai of vliegtuiglawaai. Als het geluidniveau in een woning de wettelijke norm overschrijdt, dan komt deze woning in aanmerking voor sanering.

Duurzaamheid

Duurzaamheid raakt alle disciplines binnen abtWassenaar. Waarbij een monodisciplinair bureau alleen kan optimaliseren in één vakgebied, kunnen wij innoveren over het héle spectrum van bepaalde duurzame oplossingen. Door integrale samenwerking tussen de verschillende disciplines kunnen we tot inventieve en optimale oplossingen komen die het proces en de kwaliteit in-en-om het gebouw verbeteren. Wij schromen er niet voor om de opdrachtgever uit te dagen binnen duurzaamheidsambities!

Domotica

Door jarenlange ervaring in de zorg en vooral passie voor domotica kunnen wij u adviseren vanuit het standpunt van de gebruiker en bieden wij u de kennis van een ontwikkelaar. Wij helpen u graag de volgende stap te maken en uw wensen te verwezenlijken.

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen

Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen
Postbus 5176
9700 GD Groningen

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

Nieuwsbrief


GPR 4.4. Gebouw Expert in huis

GPR 4.4. Gebouw Expert

LEED AP <BR>BD + C

LEED AP
BD + C

BREEAM NL DGBC

BREEAM NL DGBC

Kiwa gecertifieerd

Kiwa gecertifieerd

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.