Hoogste punt Market Hotel Groningen

H O O G S T E   P U N T   B E R E I K T  Market Hotel Groningen (Westcord) aan de Grote Markt.. Een bijzonder moment in de bouw dat gevierd werd samen met betrokken partijen en met de toekomstige nieuwe buren van De Merckt. Wethouder Paul de Rook van de gemeente Groningen heeft op ceremoniële wijze de tijdelijke verbinding gelegd tussen beide bijzondere gebouwen. Er werd een brug op de gebouwen gehesen waardoor de gasten vanaf het dak van het Market Hotel Groningen (Westcord) naar het dak van de buren (De Merckt) konden lopen om daar vervolgens de appartementen te kunnen bezichtigen. Vanuit beide gebouwen is er een prachtig uitzicht over de stad...

Het all-electric hotel wordt aardbevingsbestendig uitgevoerd. Het gebouw krijgt geen gasaansluiting, de opwekking van warmte en kou voor verwarming, koeling en warm tapwater gebeurt door middel van warmtepompen. Het klimaat in de hotelkamers wordt middels een hybride VRF-systeem (Variable Refrigerant Flow) gerealiseerd. Dit systeem zorgt voor de verwarming en koeling.

In het ontwerp zijn diverse aardbevingsbestendige maatregelen genomen zoals halve meter dikke prefab betonnen wanden die zorgen voor de stabiliteit van het gebouw tijdens aardbevingen. Daarnaast worden er rondom op elke bouwlaag prefab metselwerk elementen aangebracht. De oplevering van het hotel vindt naar verwachting plaats in het voorjaar van 2020. Daarmee is de nieuwe oostwand aan de Grote Markt dan voltooid.


Hoogste punt Westcord Hotel

IMG 2001
luk-IMG 8487
luk-ea-8444
IMG 2035
abtwassenaar-westcordhotel-brug-naar-merckt
abtwassenaar-westcordhotel-vieringhoogstepunttoespraak-kraantjepappie
IMG 8476
abtwassenaar-petervandermeer
IMG 2037
IMG 2039
abtw-westcordhotel-hoogste-punt-loopbrug-naar-merckt-1500x-IMG 8562

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en belangrijke gebeurtenissen

GPR 4.4. Gebouw Expert in huis
GPR 4.4. Gebouw Expert
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
KIWA gecertificeerd
KIWA gecertificeerd

Contactgegevens


abtWassenaar
Inventief met techniek

Telefoon: +31 (0)50 534 7345
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.abtwassenaar.nl

Rummerinkhof 6
9751 SL Haren

Social


  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.