- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

UMCG vernieuwbouw beddenhuis A-toren UMCG Groningen

13 december 2022

UMCG start met vernieuwbouw A-toren 
UMCG start in januari 2023 met de modernisering van het beddenhuis in de A-toren. Tot 2024 wordt er bij de hoofdingang gewerkt aan de polikliniek KNO, de afdeling intensive care voor volwassenen. De nieuwe verpleegafdeling chirurgie wordt als extra verdieping toegevoegd. Ter voorbereiding op de werkzaamheden zijn de bouwsteigers reeds geplaatst. De zorgactiviteiten uit de A-toren zijn de afgelopen periode verhuisd naar elders in het UMCG.

UMCG BOUWT
De komende 15 jaar gaan we bouwen, verbouwen en innoveren om het UMCG toekomstbestendig te maken. De modernisering is nodig zodat het UMCG de kwaliteit van de kerntaken kan blijven bieden. Zo kan het UMCG voldoen aan de toekomstige behoeften van patiënten. Daarnaast creëert het UMCG een moderne en fijne werkomgeving voor zorg- en onderzoeksprofessionals en een prachtige plek om te studeren.

BETROKKENEN
In opdracht van het UMCG maakt Wiegerinck samen met Deerns het ontwerp voor de vernieuwbouw van het beddenhuis van de A-toren van het UMC Groningen. Het ontwerp bestaat uit vijf bouwlagen waaronder een te renoveren KNO-poli op de begane grond, met daarbovenop drie verdiepingen met IC-afdelingen en een nieuwe verpleegafdeling op de vierde verdieping. Essentieel in het ontwerp is het creëren van ruimten die gedeeld kunnen worden door de direct betrokken afdelingen van de hotfloor, zodat laagdrempelige (informele) samenwerking als vanzelf ontstaat. #abtWassenaar is al ruim 40 jaar de 'huisadviseur' van het UMCG. abtWassenaar is betrokken bij de ontwerpfase DO en TO. UMCG  Wiegerinck  Deerns Nederland  abtWassenaar #UMCG #Ziekenhuis #Vernieuwbouw #IC #KNO #Verpleegafdeling 
 
Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen

Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen
Postbus 5176
9700 GD Groningen

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

Nieuwsbrief


GPR 4.4. Gebouw Expert in huis

GPR 4.4. Gebouw Expert

LEED AP <BR>BD + C

LEED AP
BD + C

BREEAM NL DGBC

BREEAM NL DGBC

Kiwa gecertifieerd

Kiwa gecertifieerd

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.