- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

Trots op opdracht WEC Waddenzee

31 maart 2021

👏🏻 👏🏻 👏🏻 Wat een mooie opdracht! abtWassenaar is supertrots op deze samenwerking.

Het Werelderfgoedcentrum Waddenzee is wederom een prachtig integraal nieuwbouwproject. Stichting Werelderfgoedcentrum Waddenzee (initiatief van Provincie Groningen, Gemeente Het Hogeland (voormalig Gemeente de Marne), Staatsbosbeheer, Zeehondencentrum Pieterburen en de Haven Lauwersoog), werkt aan de realisatie van het Werelderfgoedcentrum Waddenzee (werktitel, afgekort: WEC) met als beoogde locatie de haven van Lauwersoog.

In het centrum komen zeehondenopvang, café & restaurant, conferentieruimten, kantooromgeving, werkplaats, winkels, tentoonstellingen, Veldstation (kennisinstituten en campus). Vanuit de zogeheten 'vertrekhal' vertrekken straks expedities en excursies. De verwachting is dat er per jaar zo'n 150.000 bezoekers op het WEC af komen.

'Haven Lauwersoog' wil op gebiedsniveau energie neutraal worden. Verder staan gebruik van duurzame materialen, circulariteit en gezondheid hoog in het vaandel. Het Deense architectenbureau Dorte Mandrup ontwierp het gebouw. Het gebouw wordt buitendijks gebouwd. De omgeving zal benut worden voor de energiehuishouding. Duurzaamheid is volledig geïntegreerd in dit concept.

Constructie: abtWassenaar draagt de constructieve verantwoordelijkheid en is verantwoordelijk voor verder uitwerken van het VO tot een DO met vraagspecificatie, betreffende het constructieve ontwerp van het gebouw. Het constructieadvies zal gericht zijn op de uitwerking van de hoofddraagconstructie.

Installatietechniek: abtWassenaar draagt de installatietechnische verantwoordelijkheid en is verantwoordelijk voor Klimaat technisch PvE, ruimtestaat en ondersteuning bouwkundig ontwerp m.b.t. technische installaties. Het installatie ontwerp zal gericht zijn op een duurzame comfort installatie, waarbij de installatie één zal zijn met het bouwkundig ontwerp. Momenteel zijn we zowel voor constructie als voor installatietechniek bezig met het afronden van de DO fase.

Een houten draagstructuur maakt het eenvoudiger om de overgangen van binnen naar buiten te realiseren. Daarnaast draagt hout bij aan de juiste uitstraling van dit project, het minimaliseren van milieu impact, gewichtsvoordelen t.a.v. de fundatie en tenslotte is er minder zwaar materieel nodig op de bouwplaats. Ons zusterbedrijf Lüning zal ingezet worden voor de houtconstructie.

Het ontwerpteam bestaat uit St. WEC Waddenzee (opdracht) abcnova (projectdirectie en het bouwprojectmanagement) DGMR (bouwfysica) abtWassenaar (constructies, installaties) Lüning (houtconstructie). Het definitief ontwerp wordt afgerond in het voorjaar van 2021. WEC Waddenzee is wederom een prachtig voorbeeld van integrale projecten binnen Oosterhoff.


Meer weten? Bekijk de projectinformatie op onze website.
---------------------------------------- 

#Lauwersoog #Werelderfgoedcentrum #installaties #constructie  #integraal #samenwerken

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en belangrijke gebeurtenissen

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen
GPR 4.4. Gebouw Expert in huis
GPR 4.4. Gebouw Expert
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
KIWA gecertificeerd
KIWA gecertificeerd

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

Telefoon: +31 (0)50 534 7345
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.abtwassenaar.nl

Rummerinkhof 6
9751 SL Haren

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.