- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

TopSportZorgCentrum feestelijk geopend

13 oktober 2018

Het TopsportZorgCentrum is zaterdagmiddag feestelijk geopend. Het multifunctionele gebouw waarin topsport, top-ondernemen en topzorg samenkomen, opende voor het eerst haar deuren tijdens een speciale openingsbijeenkomst voor genodigden. In de topsporttrainingshal werd een demonstratietraining gegeven door jeugdspelers uit de opleiding van FC Groningen. 

Voordat er daadwerkelijk een kijkje kon worden genomen, kwamen diverse sprekers aan het woord. De bijeenkomst werd gepresenteerd door journalist en voormalig topscheidsrechter Jacques d’Ancona, die dat op zijn karakteristieke wijze vol enthousiasme en humor deed. Algemeen directeur van FC Groningen Hans Nijland was één van de sprekers.

“Vandaag ronden wij een nieuw hoofdstuk in onze clubgeschiedenis af,” aldus Nijland. “Met de opening van dit pand sluiten wij een proces af van bijna twintig jaar! De eerste ideeën voor een nieuwe trainingslocatie voor FC Groningen dateren namelijk al van rond de eeuwwisseling. Het was vanaf dag één een langgekoesterde wens om al onze teams – van de jongste jeugd tot en met het eerste elftal – op één locatie binnen de stadsgrenzen onder één dak te hebben.”

FC Groningen ging daarin op zoek naar een geschikte locatie, waarbij het de voorkeur had binnen de Stad te blijven. Het werd het voor FC Groningen zo bekende Sportpark Corpus den Hoorn. “Uiteindelijk hebben de gemeente en provincie op een constructieve en positieve wijze met ons meegedacht en konden we onze wens realiseren op Sportpark Corpus den Hoorn. En dat is heel mooi, want de roots van onze opleiding liggen hier. Wijlen Martin Koeman is hiervan de grondlegger geweest.”

“Wij bedanken de medebewoners van het sportpark voor hun medewerking aan de renovatie van het complex, die in maart 2014 is gestart en anderhalf jaar later werd afgerond. Gedurende het proces ontstonden de plannen voor een pand, waar we nu anno 2018 naar kijken: het TopsportZorgCentrum. We hadden simpelweg ergens een kantine, een paar kleedkamers met wat douches en een krachthonk kunnen neerzetten, maar met de ontwikkeling en realisatie van het TopsportZorgCentrum zijn wij over onze eigen schaduw heen gestapt.”

Het TopsportZorgCentrum is een multifunctioneel gebouw dat topsport, topzorg, topkennis en top-ondernemen verbindt en een brug slaat naar de breedtesport en naar vitaliteit in Noord-Nederland. “Uniek in Nederland. Dit is hét visitekaartje met aantrekkingskracht voor topsporters uit heel Nederland, het bedrijfsleven en kennisinstellingen en studenten: Groningen als City of Talent. Opleiden en ontwikkelen.”

Aan het einde van zijn speech waarin Nijland vele mensen, die jaren keihard hebben gewerkt om het TopsportZorgCentrum te realiseren, bedankte, riep de algemeen directeur Gerard Kemkers het podium op. “Gerard was de afgelopen jaren de stuwende en drijvende kracht achter de ontwikkeling van het TopsportZorgCentrum. Inspirator en grote aanjager.”

“Hij was nauw betrokken bij het uiteindelijke definitieve ontwerp van het gebouw, de inrichting ervan en met name de toevoeging van de topsporttrainingshal. We waarderen je inspanningen, toewijding, betrokkenheid zeer. Je was en bent gewend in de absolute top te werken en dat was de lat die doorlopend werd gelegd. Met dit gebouw als eindresultaat.”

Nadat ook vertegenwoordigers van gemeente en provincie Groningen diverse speeches hadden gegeven, bewoners van het Omnium, de zorglaag op de tweede verdieping, naar voren werd geroepen en de Energy Valley Topclub een cheque uitreikte, gingen de deuren van het TopsportZorgCentrum daadwerkelijk open. De aanwezigen konden kennismaken met het restaurant 2Corpus, de zorglaag het Omnium, een kijkje nemen in de kleedkamer van de selectie van FC Groningen en genieten van een demonstratietraining in de trainingshal van diverse jeugdspelers uit de opleiding van de FC.

Bron: www.fcgroningen.nl

Projectinformatie Topsport Zorgcentrum

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen

Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen
Postbus 5176
9700 GD Groningen

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

Nieuwsbrief


GPR 4.4. Gebouw Expert in huis

GPR 4.4. Gebouw Expert

LEED AP <BR>BD + C

LEED AP
BD + C

BREEAM NL DGBC

BREEAM NL DGBC

Kiwa gecertifieerd

Kiwa gecertifieerd

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.