- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

Technisch ontwerp afgerond VKV

23 december 2022

Het Technisch Ontwerp voor de woontoren aan de Van Ketwich Verschuurlaan is afgerond. Het betreft een woontoren (appartementengebouw, dat bestaat uit een hoog- en een laagbouwdeel) van resp. 17 en 5 bouwlagen, direct gelegen naast het Shell tankstation, naast de afrit Groningen-Zuid. Kom je Groningen binnen dan wordt dit gebouw echt een landmark, vanwege de opvallende verschijning. abtWassenaar verzorgt de constructieve advisering van VO t/m UO fase. Rottinghuis is onze opdrachtgever. Het ontwerp is gemaakt door Oever en Zaaijer (OZ) Architecten uit Amsterdam. De planning is na de bouwvak 2023 te starten met de bouw.

Het is een bijzonder gebouw waarvan het casco gebaseerd is op tunnelbouwsysteem. Tunnelbouwsysteem in het kort: er wordt een hulpconstructie gebruikt, in de vorm van twee een stalen hulpbekisting bakjes. Deze hulpbekisting wordt voorzien van wapening en volgestort met beton en de dag daarna (12 uur later) worden de bakjes (het omhulsel) weer verwijderd.  Een week later is de eerste bouwlaag klaar en wordt middels tunnelbouw de volgende laag gemaakt. Het streven is om een bouwlaag per week te maken. Dit wordt voor alle 17 lagen herhaald. Op deze wijze kan er in een heel kort tijdsbestek (ca. 17 weken) een enorm gebouw casco gebouwd worden. De Vrydema is op dezelfde manier opgebouwd.  Dit systeem wordt vaker toegepast in de bouw van appartementen o.a. recent bij de Vrydemalaan.

Betrokken partijen:
Opdrachtgever: Rottinghuis
Architect: Oever en Zaaijer
Constructeur: abtWassenaar

Rottinghuis - OZ architecten - Munnik Brandadvies - Bureau 1232 - Aalbers - DigiBase - BIM2Work - Infrasoil - Wiertsema & Partners - abtWassenaar

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en belangrijke gebeurtenissen

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen
GPR 4.4. Gebouw Expert in huis
GPR 4.4. Gebouw Expert
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
KIWA gecertificeerd
KIWA gecertificeerd

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

Telefoon: +31 (0)50 534 7345
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.abtwassenaar.nl

Adres:
Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen

Postbus 5176
9700 GD Groningen

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.