- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

Start bouw WEC

24 april 2023

Op donderdag 20 april om 16:00 uur was het dan eindelijk zover: de eerste paal van het Werelderfgoedcentrum Waddenzee werd geslagen! Het feestelijke moment vond plaats op de bouwlocatie in de haven van Lauwersoog en werd bijgewoond door diverse genodigden, belanghebbenden en betrokkenen.

De aanwezigen werden toegesproken door een aantal sprekers, waaronder Biense Dijkstra, Niek Kuizenga en Sander van Dijk. Zij spraken hun enthousiasme uit over de bouw van dit bijzondere centrum en benadrukten het belang van het behoud van het Waddengebied.

Het Werelderfgoedcentrum Waddenzee zal gebouwd worden naar een ontwerp van het gerenommeerde Deense architectenbureau Dorte Mandrup en zal gebruikmaken van materialen die bestand zijn tegen het barre klimaat van Lauwersoog en de ligging van het gebouw buiten de dijken. Het belooft een indrukwekkend en duurzaam gebouw te worden dat een belangrijke bijdrage zal leveren aan het behoud van het unieke Waddengebied.

 

   

 

 


Artist Impressions: Dorte Mandrup

 

 

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen

Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen
Postbus 5176
9700 GD Groningen

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

Nieuwsbrief


GPR 4.4. Gebouw Expert in huis

GPR 4.4. Gebouw Expert

LEED AP <BR>BD + C

LEED AP
BD + C

BREEAM NL DGBC

BREEAM NL DGBC

Kiwa gecertifieerd

Kiwa gecertifieerd

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.