- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

Persbericht opening Innovatiecentrum Chemie & Engineering

26 maart 2022

De opening van het Innovatiecentrum Chemie & Engineering brengt sleutel tot open innovatie

Vrijdag 25 maart, 2022 
 
Van livestream naar live ontmoeten op het dakterras van het imposante Innovatiecentrum Chemie & Engineering op Campus Groningen. Na verschillende hoogtepunten zoals de start van de bouw en het openen van Space werkcafé is op 24 maart 2022 de nieuwe hotspot voor innovatie en samenwerking officieel geopend. De symbolische innovatiesleutel die toegang geeft tot nieuwe kennis, samenwerking, open innovatie en nieuwe technologie is overhandigd door gedeputeerde IJzebrand Rijzebol (provincie Groningen) en wethouder Berndt Benjamins (gemeente Groningen) aan de bewoners van het Innovatiecentrum.  
 
IJzebrand Rijzebol (gedeputeerde provincie Groningen) is trots op de ontwikkeling: “Anderhalf jaar geleden stond ik nog op de bouwplaats en vandaag ben ik hier aanwezig in dit prachtige gebouw. Nu kan ik met eigen ogen zien hoe er op Campus Groningen gewerkt wordt aan de innovaties van morgen. Het centrum voor chemie en engineering zet Groningen op de kaart en stimuleert ontmoetingen en nieuwe samenwerkingen. Ik kijk uit naar alle ontwikkelingen die hieruit voort zullen komen.’’

Trotse bewoners 
De trotse bewoners (chemiebedrijven Symeres en CLIQ SwissTech en engineering bedrijven DEMCON en MOOHA) hebben samen met Innolab Chemistry & Engineering en Space Werkcafé de innovatiesleutel in ontvangst mogen nemen. De innovatiesleutel staat symbool voor (nieuwe) samenwerkingen, toegang tot kennis & technologie en een versterking van de kruisbestuiving tussen de kernthema’s chemie en engineering. Lars de Groot (Managing Director) van DEMCON Groningen licht toe: ‘’Voor bedrijven is het momenteel en de komende jaren zeer belangrijk om duurzaamheid en circulariteit te verbeteren en goed inzichtelijk te maken. Dat zijn onderwerpen waarin de cross-over van chemie en engineering van belang is. Er moet nagedacht worden over andere materialen, meer recycling en het verbinden van waardeketens. Op deze locatie kunnen we die uitdaging samen aan gaan, dankzij de korte lijnen en de wil om samen te werken’

Ruimte voor doorontwikkeling 
Dankzij het Innovatiecentrum kunnen de bedrijven en startups zich verder doorontwikkelen en kennis met elkaar delen. Naast het faciliteren van kantoor en labruimte, biedt het gebouw dankzij Innolab Chemisty en Innolab Engineering ook ruimte aan startups in de chemie & engineering sector. De eerste startups – SG Papertronics en DeepAtlas – hebben zich er gevestigd. De innolabs bevorderen de kruisbestuivingen tussen de verschillende bedrijven des te meer.  
 
Edward van der Meer, directeur van Campus Groningen: “Allereerst ben ik super trots op deze ontwikkeling, waarmee we weer ruimte kunnen bieden aan de doorontwikkeling van zeer innovatieve bedrijven en startups op Campus Groningen. We hebben het hier vandaag veel over innovatie en ik denk dat kruisbestuiving een zeer belangrijke factor is voor die innovatie. Dat gaat helemaal goedkomen met de bewoners die hier reeds gehuisvest zijn.”

Smaakt naar meer 
De opening heeft plaatsgevonden op de derde verdieping van het Innovatiecentrum, waar ook Space Werkcafé is gevestigd. Dit horecaconcept verzorgt niet alleen verse broodjes, sapjes, daghappen en borrels, maar heeft ook 32 flexwerkplekken, 3 vergaderruimtes en 5 vergaderpods beschikbaar voor externen. 

Wethouder Berndt Benjamins (gemeente Groningen): “Het bruist op de Campus en deze ontwikkeling is voor de economie van Groningen ontzettend belangrijk. Ik weet zeker dat we nog veel van het Innovatiecentrum en met name de bewoners gaan horen. De opening was het opstapje en dit smaakt naar meer”.  

Foto:  (v.l.n.r.) IJzebrand Rijzebol (provincie Groningen), Ton Vries (Symeres), Lars de Groot (DEMCON), Arjan van Veen (Cliq SwissTech), Corina Prent (Innolab), Deepak Veeregowda (MOOHA/Ducom), Jordi Wijbenga (Space Werkcafé) en Berndt Benjamins (gemeente Groningen)

Foto's door: Casper Maas Fotografie

img2innovatiecentrum chemie engineering 50

 

Over het Innovatiecentrum Chemie en Engineering 
Het innovatiecentrum biedt ruimte aan een aantal innovatieve en onderzoeksgerichte bedrijven, te weten:Symeres, CLIQ SwissTech, DEMCON en MOOHA (Ducom). Ook biedt het pand ruimte aan start-ups en R&D door de aanwezigheid van twee open innovatielabs in het pand; Innolab Chemie én Innolab Engineering. De bedrijven doen onderzoek in de chemische- en farmaceutische industrie en op het gebied van engineering en hebben elk hun eigen laboratorium en onderzoekcentrum in het nieuwe innovatiecentrum. Triade Real Estate is een belangrijke ontwikkelaar en investeerder in het nieuwe initiatief en op Campus Groningen. Naast Triade investeren de Rabobank, RUG Holding, Investeringsfonds Groningen (beheerd door de NOM), SNN, provincie Groningen en Bouwgroep Dijkstra Draisma in het Innovatiecentrum. Het pand is ontworpen door Codex architectuurstudio.  

 

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen

Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen
Postbus 5176
9700 GD Groningen

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

Nieuwsbrief


GPR 4.4. Gebouw Expert in huis

GPR 4.4. Gebouw Expert

LEED AP <BR>BD + C

LEED AP
BD + C

BREEAM NL DGBC

BREEAM NL DGBC

Kiwa gecertifieerd

Kiwa gecertifieerd

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.