- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

Opdracht Cultuurcluster Molenberg Delfzijl binnen!

16 april 2021

Het contract is getekend! De gemeente Eemsdelta heeft een persbericht uitgestuurd over de contractondertekening m.b.t. de integrale ontwerpopdracht voor het nieuwe cultuurcluster in Delfzijl. Het cultuurcluster komt in de plaats van Theater de Molenberg. We zijn supertrots dat we deel uit mogen maken van het ontwerpteam! Architectenbureau De Zwarte Hond leidt het ontwerpteam, dat verder bestaat uit Theateradvies bv, Zonneveld Ingenieurs, DGMR, abtWassenaar en Vos Ontwerpstudio.

Wethouder Meindert Joostens: “In het nieuwe cultuurcluster krijgen Theater de Molenberg en de bibliotheek hun plek en wordt ruimte geboden voor activiteiten van het IVAK. Het nieuwe cultuurgebouw levert niet alleen een positieve bijdrage aan de levendigheid van de binnenstad van Delfzijl, maar is er nadrukkelijk voor alle inwoners van de gemeente Eemsdelta.” 

Het ontwerpteam gaat de komende tijd de visie op het ontwerp voor het cultuurcluster verder uitwerken. Wat kan wel? Wat kan niet? Wat is financieel haalbaar? En ga zo maar door. Architect Erik Roerdink: "Het project bouwt voort op het karakter van de oude vestingstad en de nabijheid van de haven. We zijn ervan overtuigd dat Delfzijl en de gemeente Eemsdelta zich kunnen verheugen op een prachtig gebouw, een levendig plein en een impuls voor stad en regio."

 cultuurcluster illustratie

Het ontwerpteam is goed op elkaar ingespeeld en heeft al veelvuldig in wisselende samenstellingen met elkaar samengewerkt. Elk teamlid brengt essentiële ervaring en kennis in om tot het best mogelijke resultaat te komen.

De Zwarte Hond heeft een schat aan ervaring met het ontwerpen van theaters in complexe stedenbouwkundige situaties. Het architectenbureau kent Delfzijl goed en realiseerde reeds verschillende projecten in de stad, waaronder het hoofdkantoor van Groningen Seaports op de Handelskade Oost.

Theateradvies bv / gespecialiseerde adviesbureau op het vlak van theaterontwerp. Daarmee kan zij inspelen op het specifieke multifunctionele karakter van Theater de Molenberg. Het gebouw is namelijk niet alleen geschikt voor toneel, maar ook voor bijvoorbeeld film en congressen, en heeft daarmee een sterke maatschappelijke functie.

Zonneveld ingenieurs / constructie

DGMR / akoestiek en brandveiligheid, duurzaam en gezond bouwen

Installatieadviseur abtWassenaar brengt naast expertise in het ontwerpen van goed comfort in een multifunctioneel gebouw, ook expertise in waarvan de COVID-19 pandemie het eminente belang heeft aangetoond: hoe kan een klimaatsysteem een rol spelen in het toekomstbestendig en flexibel maken van een gebouw?

Vos Ontwerpstudio is als adviseur bij het team betrokken voor een sfeervol, verrassend en functioneel interieur dat een eenheid vormt met de architectuur en uitstraling van het gebouw.

Op de hoogte blijven van de vorderingen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Geen zorgen, wij houden ook niet van spam ;-)

 

 

Links:

De Zwarte Hond: https://dezwartehond.nl/

Theateradvies bv: https://www.theateradvies.nl/

Zonneveld ingenieurs: https://www.zonneveld.com/

DGMR: https://dgmr.nl/

abtWassenaar: https://www.abtwassenaar.nl/

Vos Ontwerpstudio: https://www.vosinterieur.nl/

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen

Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen
Postbus 5176
9700 GD Groningen

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

Nieuwsbrief


GPR 4.4. Gebouw Expert in huis

GPR 4.4. Gebouw Expert

LEED AP <BR>BD + C

LEED AP
BD + C

BREEAM NL DGBC

BREEAM NL DGBC

Kiwa gecertifieerd

Kiwa gecertifieerd

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.