- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

Nieuwbouw De Hulsen

14 maart 2023

N I E U W B O U W WOONZORGCOMPLEX DE HULSEN 
Samen met andere BINXmakers mogen wij een bijdrage leveren aan de nieuwbouw van woonzorgcomplex De Hulsen. De bestaande gebouwen zullen worden vervangen door twee nieuwe gebouwen (oppervlakte circa 6900m²). Als het klaar is biedt deze locatie ruimte aan 145 (ex) dak- en thuisloze mensen die opvang, verpleegzorg of beschermd wonen nodig hebben. Het huidige pand voldoet niet meer aan de wensen en eisen van de opdrachtgever. De nieuwe locatie biedt opvang aan mensen die door verslavingsproblematiek dakloos zijn geworden en begeleiding nodig hebben.  

A K O E S T I E K & B R A N D V E I L I G H E I D  
BINX heeft ons gevraagd de bouwfysica te verzorgen voor dit project. abtWassenaar heeft de akoestische eisen en de brandveiligheid uitgewerkt. Het betreft een locatie voor zowel kortdurende als langdurende zorg. Zo biedt de langdurige zorg een trainingshuis waar bewoners langer kunnen wonen en begeleid worden bij het terugkeren naar de maatschappij.  

U I T D A G I N G  
We zien een mooie uitdaging in de voorzieningen voor de verschillende gebruikers en de eisen die door de opdrachtgever aan het gebouw worden gesteld. In het gebouw zijn 145 cliëntkamers, waarvoor strikte akoestische eisen gelden, zoals de ruimteakoestiek in de kamers en de luchtgeluidsisolatie naar aangrenzende ruimtes. Er zijn ook gemeenschappelijke ruimtes, zoals de muziekruimte. Om geluidsproblemen te voorkomen, hebben we de muziekruimte naar een andere locatie in het gebouw verplaatst en omringd door was-, opslag- en hobbyruimtes. Hierdoor hebben de gebruikers van het gebouw zo min mogelijk last van het geluid dat in de muziekruimte wordt geproduceerd. Daarnaast ligt het gebouw op een gezoneerd industrieterrein waardoor er strengere akoestische eisen gelden. Om ook de geluidoverlast van de omliggende industrie te verminderen worden er akoestische geluidschermen toegepast op de gevel.

We kijken uit naar een fijne samenwerkingen met alle betrokken partijen!  Wiegerinck | #buropoelmansreesink | F. Wiggers Ingenieursbureau B.V. | abtWassenaar | Inventief met techniek | Enervisie #nieuwbouw #binx #iriszorg Gemeente Nijmegen 

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en belangrijke gebeurtenissen

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen
GPR 4.4. Gebouw Expert in huis
GPR 4.4. Gebouw Expert
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
KIWA gecertificeerd
KIWA gecertificeerd

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

Telefoon: +31 (0)50 534 7345
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.abtwassenaar.nl
Adres:
Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen

Postbus 5176
9700 GD Groningen

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.