- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

Nieuwbouw Universiteitsbibliotheek UvA

03 februari 2021

N I E U W B O U W UNIVERSITEITSBIBLIOTHEEK UvA A M S T E R D A M We voelen ons zeer vereerd dat we deel uit mogen maken van het team dat de nieuwbouw gaat realiseren van dit bijzondere project! Het betreft nieuwbouw van de Universiteitsbibliotheek @universiteit van Amsterdam. De UvA bevindt zich midden in het centrum van de @Gemeente Amsterdam. 

bouw

Het zal een unieke openbare ruimte worden van maar liefst 12.000 m2. Honderden studenten, werknemers en belangstellenden, zullen hier gaan werken, studeren en ontmoeten in 2023. De Universiteit van Amsterdam ontwikkelt open binnenstedelijke campussen op en rond Roeterseiland en op het Amsterdam Science Park om de band binnen de academische gemeenschap te versterken en meer samenwerking te stimuleren. Op het terrein van het Binnengasthuisterrein wordt voor de Faculteit der Geesteswetenschappen een binnenstedelijke campus gerealiseerd: het Universiteitskwartier De Universiteitsbibliotheek (UB) wordt een integraal onderdeel van dit kwartier en wordt een centraal ontmoetingspunt voor de studenten van de faculteit. De nieuwe bibliotheek wordt ondergebracht in de voormalige Tweede Chirurgische Kliniek en het Zusterhuis.

Er is een prachtig ontwerp gemaakt door @MVSA Architects en @Architectenbureau J. van Stigtbv. Architectonisch gezien een bijzonder en modern gebouw met internationale allure. Er zal een volledige restauratie plaatsvinden van de voormalige monumentale klinieken. De klinieken worden met elkaar verbonden door een glazen overkapping. 

BinxSmartility, in samenwerking met Koninklijke Woudenberg bv, heeft de opdracht gekregen om de nieuwbouw van dit project te realiseren. Het is een hele uitdaging, vanwege de spectaculaire glazen overkapping maar ook omdat het grootste gedeelte van de logistiek over water zal plaatsvinden. @Binx Smartility heeft abtWassenaar gevraagd voor de advisering betreffende constructie, bouwfysica en installaties.

Wat een mooie start van dit jaar! We verheugen ons op een fijne samenwerking en een prachtig resultaat voor UVA library Amsterdam!

#trots#amsterdam#uva#nieuwbouw#restauratie#woudenberg#binx#slimbouwenvoorhetleven#waterlogistiek#monumentaal#atrium#ub#bibliotheek#universityofamsterdam#universiteitvanamsterdam #abtwassenaar 

Opdrachtgever: UvA Amsterdam 
Opdrachtnemer: BinxSmartility BV 
Architecten: MVSA Architects en Architectenbureau J. van Stigt bv 
Restauratie bouwbedrijf: Koninklijke Woudenberg B.V 
Bron beeldmateriaal: MVSA Architects
_________________________________________________________________________________

Betrokken vanuit abtWassenaar: 
PL: Martijn Pestman 
PV: Ronald van der Bij 
Peter Luyendijk 
Jasper Boddeke 
Jari Dijkema 
Andries Groeneveld 
Melissa Rolink 
Machiel Scheen 
Milan van der Wal

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en belangrijke gebeurtenissen

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen
GPR 4.4. Gebouw Expert in huis
GPR 4.4. Gebouw Expert
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
KIWA gecertificeerd
KIWA gecertificeerd

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

Telefoon: +31 (0)50 534 7345
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.abtwassenaar.nl
Adres:
Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen

Postbus 5176
9700 GD Groningen

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.