review sterren

Milieuprestatie gebouwen - Een grote slag te slaan naar volledig circulair

22 June 2022

Milieuprestatie gebouwen - Een grote slag te slaan naar volledig circulair

In 2050 moet Nederland volledig circulair zijn. Wat ons betreft ligt de lat hoger!
- Ydo Schuuring (abtWassenaar/Oosterhoff) en Charley Meyer (abtWassenaar/ABT/Oosterhoff) hebben hier een heel uitgesproken mening over -

De bouw heeft een grote slag te slaan naar volledig circulair in 2050. Hergebruik van te slopen bouwdelen is arbeidsintensief, logistiek een uitdaging en mede daardoor (meestal financieel) vaak niet interessant. Het reduceren van de milieu-impact vraagt wat ons betreft allereerst om bewustzijn van de impact vanuit het gehele ontwerpteam en overige stakeholders. Beter inzicht in milieu-impact, onder andere met behulp van LCA’s, zal ons helpen beter te sturen op een lage milieu-impact. Hierin ligt een grote opgave bij producenten van bouwproducten voor het opstellen en openbaar maken van LCA’s. Het zelf kunnen invoeren van LCA’s binnen het MPGprogramma biedt hierin een kans.

In het meest recente @NVBV vakblad #3/2021 delen wij onze ervaringen met de MPG-methodiek (Milieuprestatie Gebouw) in het kader van circulariteit. Volledig circulair bouwen vraagt naast een zorgvuldige materiaalkeuze, een hele andere benadering van het gebouw en het ontwerp.

Wij zijn van mening dat het delen van praktische bevindingen tot een versnelling kan leiden, naast de doorontwikkeling van de methodiek, die van waarde is om de meetbaarheid van circulaire gebouwen te versnellen.

Meer weten? Lees het hele artikel "CIRCULAIRE GEBOUWEN – DOELTREFFEND STUREN OP EEN LAGE MILIEU-IMPACT".

Voor vragen over dit artikel of over integraal circulair ontwerp graag contact opnemen met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

@NVBV #bouwfysica #volledigcirculair #milieuprestatiegebouwen #MPG

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en belangrijke gebeurtenissen

GPR 4.4. Gebouw Expert in huis
GPR 4.4. Gebouw Expert
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
KIWA gecertificeerd
KIWA gecertificeerd

Contactgegevens


abtWassenaar
Inventief met techniek

Telefoon: +31 (0)50 534 7345
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Website: www.abtwassenaar.nl

Rummerinkhof 6
9751 SL Haren

Social


  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.