- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

Logisitiek Centrum Leeuwarden succesvol afgerond!

15 juli 2022

G E F E L I C I T E E R D BAM Bouw en Techniek, cepezed, Hosper en overige betrokkenen met het volbrengen van deze mooie opdracht! Vorige week werd het gevierd. De realisatie van het Integraal Logistiek Centrum op vliegbasis Leeuwarden is een feit. Het Rijksvastgoedbedrijf en BAM hebben dit volbracht, samen met gebouwarchitect cepezed, terreinarchitect Hosper en abtWassenaar voor de constructieve onderbouwing, bouwfysica en brandveiligheid. Het energiezuinige gebouw beschikt over het hoogst haalbare energielabel, A+++++

Vliegbasis Leeuwarden vormt een van de Main Operating Bases (MOB) van de Koninklijke Luchtmacht en is tevens aangewezen als thuisbasis van de Nederlandse gevechtsvliegtuigen F-35 Lightning II.  Het geheel van gebouw, binnen- en buitenruimten is interdisciplinair vormgegeven door bovenstaand team. Het terrein kent een totale oppervlakte van circa 22.000 m2 en de gebouwen zijn gezamenlijk circa 4.475 m2 BVO.

Het gebouw bestaat uit een helder en overzichtelijk volume voor een prettige en comfortabele werkomgeving. De entreehal over de gehele breedte van het gebouw fungeert als centrale as, waar de logistieke en opslagfuncties worden gescheiden van de kantooromgeving, de zogeheten ‘lucht- en landzijde’. In het ontwerp zijn alle verschillende onderdelen met elkaar verbonden: het groene entreegebied met parkeerplaats, de hoofdingang van het gebouw, de gebouwdelen met de kantoren en de expeditie, de crewroom met patiotuin en het terrein.

Landschap en architectuur zijn op elkaar afgestemd door de clustering van functies, doorlopende zichtlijnen, relaties tussen binnen en buiten en door het materiaalgebruik. Elementen op het terrein zoals hekken en lichtmasten krijgen dezelfde kleurstelling als de gevel van het gebouw.

De oplevering is achter de rug en we kijken tevreden terug op een fijne samenwerking.

 

        Voor meer info over dit project: Integraal Logistiek Centrum vliegbasis Leeuwarden

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en belangrijke gebeurtenissen

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen
GPR 4.4. Gebouw Expert in huis
GPR 4.4. Gebouw Expert
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
KIWA gecertificeerd
KIWA gecertificeerd

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

Telefoon: +31 (0)50 534 7345
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.abtwassenaar.nl
Adres:
Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen

Postbus 5176
9700 GD Groningen

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.