- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

Kunstwerf beste gebouw 2023

14 mei 2023

De Kunstwerf werd afgelopen week bekroond met de prestigieuze titel van BNA Beste Gebouw van het Jaar 2023 in de categorie "stimulerende omgevingen". De bekroning van de Kunstwerf is een erkenning van het innovatieve ontwerp, de gedurfde visie en het vakmanschap van alle betrokken partijen. Het project is een inspirerend voorbeeld van hoe architectuur, kunst, cultuur en duurzaamheid kunnen samenkomen om een unieke en betoverende omgeving te creëren. 

We willen graag architecten Ard de Vries en Donna van Milligen Bielke van harte feliciteren met deze welverdiende erkenning. Onze felicitaties gaan ook uit naar alle overige betrokken partijen voor hun buitengewone bijdrage aan dit adembenemende project. De Kunstwerf belichaamt de harmonieuze samensmelting van historisch erfgoed en hedendaagse creativiteit.

De Kunstwerf omarmt met trots Villa B, een centraal gelegen historisch pand, opvallend door het enorme contrast tussen oud en nieuw. Villa B, oorspronkelijk een administratiegebouw van het Gasfabriek-terrein in Groningen, stamt uit 1899, is met zorg en respect gerestaureerd. Villa B  maakt deel uit van een cultureel cluster voor theater- en dansgezelschappen in Groningen, waardoor het een kloppend hart vormt binnen de Kunstwerf. Na de grondige renovatie en duurzaamheidsupgrade heeft Villa B het indrukwekkende A+++ energielabel behaald. Een opmerkelijke prestatie voor een gebouw dat al meer dan een eeuw oud is. De renovatie heeft Villa B nieuw leven ingeblazen en in zijn oorspronkelijke glorie hersteld. De gewelfde ruimte en karakteristieke trap zijn ook in volle glorie hersteld, terwijl de gevels de sporen van de tijd dragen. Het resultaat is een unieke mix van geschiedenis en moderne esthetiek. Lees hier meer over de restauratie van Villa B. https://abtwassenaar.nl/blog/nieuws/villa-b-kunstwerf-bloemsingel-8

Villa B is slechts een van de vele adembenemende elementen binnen de Kunstwerf. Het gehele project ademt kunst, met zorgvuldig ontworpen openbare ruimtes die naadloos integreren met de omgeving. Het subtiel geaccentueerde contrast tussen oude en nieuwe elementen creëert een stimulerende omgeving die de zintuigen prikkelt en de creativiteit voedt. Het Ebbingekwartier heeft er weer een parel bij!

 

Lees hier meer over het project De Kunstwerf, in het Ebbingekwartier in Groningen. 

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen

Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen
Postbus 5176
9700 GD Groningen

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

Nieuwsbrief


GPR 4.4. Gebouw Expert in huis

GPR 4.4. Gebouw Expert

LEED AP <BR>BD + C

LEED AP
BD + C

BREEAM NL DGBC

BREEAM NL DGBC

Kiwa gecertifieerd

Kiwa gecertifieerd

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.