- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

Kindcentrum Roodeschool opgeleverd

04 november 2022

De gemeente Het Hogeland maakt het basisonderwijs toekomstbestendig door een groot aantal basisscholen onder te brengen in nieuwe kindcentra. Daarnaast worden een aantal schoolgebouwen versterkt. Met deze scholentransitie wil de gemeente bijdragen aan een kwalitatief goed onderwijsklimaat en een duurzame en toekomstbestendige omgeving voor kinderen. Het Programma van Eisen Frisse Scholen is als borging ingezet voor kwaliteit en gezondheid.

Alle schoolgebouwen worden aardbevingsbestendig gemaakt. Er zijn in het Noorden 130 scholen die aangepakt zullen worden. abtWassenaar is integraal betrokken bij Kindcentrum Roodeschool en verzorgde zowel het constructieve advies, als bouwfysica- en installatie advies. Duurzaamheid stond hierbij hoog in het vaandel. Project- en Bouwmanagement Giezen B.V. is betrokken voor bouw- en projectmanagement.

BCT Architecten heeft veel scholen ontworpen en heeft ook het ontwerp gemaakt voor  KC Roodeschool. De vorm is mooi ingepast in de omgeving. De opzet is een school op een vierkante plattegrond, waarbij het dak is ingedeeld in een spel van hellende daken, de gevels verspringen in verloop en het geheel deelt zich daardoor in de schaal een beetje op. Vanuit onze integrale betrokkenheid bij dit project hebben we onze kennis mogen inzetten voor de fases VO, DO, TO, DO en directievoering.

Als constructie is een stalen kolommenstructuur ontworpen, met geprefabriceerde dak vlaselementen. De gevels zijn uitgevoerd in een houtskelet wand (HSB), met @Rockpanel gevelafwerking. De isolatieschil van het gebouw is hoger uitgevoerd dan de minimale eis, dat zorgt voor een lage energievraag en meer toekomstwaarde. Met de biobased Isovlas dakelementen bouw je damp-open en dit leidt - door de goede materiaaleigenschappen - tot een fijner thermisch comfort. De lage milieubelasting is veel minder schadelijk voor mens en milieu dan niet biobased alternatieven. In het ontwerpproces (waarbij abtWassenaar adviseerde) heeft BCT architecten gezorgd dat er een goede balans is ontstaan tussen optimale daglichttoetreding en het weren van de zonnewarmte in de zomer. De grote zorgvuldige ontwerp overstekken op het zuiden zijn hiervan het resultaat.

Het gebouw is energieneutraal ontworpen. Waarbij het accent lag op het realiseren van een lage energievraag, toepassing van energiezuinige en gasloze installaties en goed georiënteerde zonnepanelen. 

 

 

 

#kindcentrum #aardbevingsbestendig #duurzaamheid #abtwassenaar 

Betrokken partijen:

 

 
Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen

Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen
Postbus 5176
9700 GD Groningen

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

Nieuwsbrief


GPR 4.4. Gebouw Expert in huis

GPR 4.4. Gebouw Expert

LEED AP <BR>BD + C

LEED AP
BD + C

BREEAM NL DGBC

BREEAM NL DGBC

Kiwa gecertifieerd

Kiwa gecertifieerd

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.