- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

Groen licht voor ILC vliegbasis Leeuwarden

20 april 2020

G E F E L I C I T E E R D BAM Bouw en Techniek, cepezed, Hosper en overige betrokkenen met deze mooie opdracht! Groen licht voor het integrale ontwerp en de realisatie van een Integraal Logistiek Centrum op vliegbasis Leeuwarden! Het Rijksvastgoedbedrijf en BAM hebben dit d.d. 20 april j.l. digitaal bekrachtigd. Het ontwerpteam bestaat uit gebouwarchitect cepezed, terreinarchitect Hosper en abtWassenaar voor de constructieve onderbouwing, bouwfysica en brandveiligheid. De Design&Build-opdracht is op basis van beste prijs-kwaliteitverhouding gegund. 

Vliegbasis Leeuwarden vormt een van de Main Operating Bases (MOB) van de Koninklijke Luchtmacht en is tevens aangewezen als thuisbasis van de Nederlandse gevechtsvliegtuigen F-35 Lightning II.  Het geheel van gebouw, binnen- en buitenruimten is interdisciplinair vormgegeven door bovenstaand team. Het terrein kent een totale oppervlakte van circa 22.000 m2 en de gebouwen zijn gezamenlijk circa 4.475 m2 BVO.

Het gebouw bestaat uit een helder en overzichtelijk volume voor een prettige en comfortabele werkomgeving. De entreehal over de gehele breedte van het gebouw fungeert als centrale as, waar de logistieke en opslagfuncties worden gescheiden van de kantooromgeving, de zogeheten ‘lucht- en landzijde’. In het ontwerp zijn alle verschillende onderdelen met elkaar verbonden: het groene entreegebied met parkeerplaats, de hoofdingang van het gebouw, de gebouwdelen met de kantoren en de expeditie, de crewroom met patiotuin en het terrein.

Landschap en architectuur zijn op elkaar afgestemd door de clustering van functies, doorlopende zichtlijnen, relaties tussen binnen en buiten en door het materiaalgebruik. Elementen op het terrein zoals hekken en lichtmasten krijgen dezelfde kleurstelling als de gevel van het gebouw.

Er is gestart met de voorbereidingen voor de ontwerpfase. Als het technisch ontwerp in het 1e kwartaal van 2021 gereed is, start de bouw in het voorjaar van 2021. De beoogde oplevering staat gepland in juni 2022. 

We verheugen ons op een fijne samenwerking! Voor meer info over dit project: Integraal Logistiek Centrum vliegbasis Leeuwarden

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen

Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen
Postbus 5176
9700 GD Groningen

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

Nieuwsbrief


GPR 4.4. Gebouw Expert in huis

GPR 4.4. Gebouw Expert

LEED AP <BR>BD + C

LEED AP
BD + C

BREEAM NL DGBC

BREEAM NL DGBC

Kiwa gecertifieerd

Kiwa gecertifieerd

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.