Feringa Building hoogste punt bereikt!

Impressie 1:
Impressie 2:
Impressie 3:
Impressie 4:
Impressie 5:
Impressie 6:
Impressie 7:

Het hoogste punt op Feringa Building is bereikt! Kijk mee vanuit de lucht!

In de vijf bouwlagen van Feringa Building wordt ruimte gemaakt voor kantoren, collegezalen en een breed scala aan specialistische laboratoria. 

Collega Niek Bennink was dinsdag op de bouw en heeft de voortgang van de verschillende delen geïnspecteerd en vastgelegd. Naast dat het hoogste punt is bereikt ter plaatse van bouwdeel F, volgt bouwdeel E op de voet. Van bouwdeel E wordt de 5e verdieping deze week gestort. Verder gaan ook de bouwdelen C en D de lucht in. De 1e verdieping bouwdeel D is vorige week gestort en van de 1e verdieping bouwdeel C wordt deze week deel 1 gestort. De collegezaal begint ook vorm te krijgen (zie bijgevoegde foto's. Van bouwdeel FF wordt het HSB al geplaatst (foto van vorige week). In bouwdelen E en F wordt al hard aan de installaties gewerkt. Met het bereiken van het hoogste punt is het eerste melkmeisje bijna gereed en kunnen de tijdelijke kolommen worden verwijderd.

Alles bij elkaar schiet het behoorlijk op!

(Foto hoogste punt vanuit torenkraan: Henk Greebe)

feringa henkgreebe 

Wat een #teamwork met alle betrokkenen en wat een knap staaltje werk van deze #doorbouwers; samen met Ballast Nedam zijn we grensverleggend! 💪

Voor wie de melkmeisjes nog niet kent...   

Alleen al de enorme omvang van Feringa Building vraagt extra aandacht bij de realisatie. Om de V-vormige vleugels van dit universitaire labgebouw in Groningen te kunnen verwezenlijken en ze daarnaast aardbevingsproof te maken, hanteren we een hele bijzondere constructiemethode: ‘de zes melkmeisjes’.

De staalconstructie is opgebouwd uit kolommen en liggers, welke samen de breedplaatvloeren van de verdiepingen aan de voorzijde van het gebouw dragen. De kolommen aan de buitenzijde zijn opgehangen aan de vakwerkconstructie in de dakopbouw en via de twee middelste kolommen worden de krachten weer afgedragen naar de fundatie. Deze constructie is vergelijkbaar met de draagarmen van een melkmeisje, waarbij het gewicht van de melkemmers via een ketting wordt overgedragen op een houten juk dat op de rug van het melkmeisje steunt. Tijdens de montage van de staalconstructie en de breedplaatvloeren worden de beide buitenste kolommen door tijdelijke kolommen ondersteund.

abtWassenaar is verantwoordelijk voor de uitvoering van het constructief en seismisch ontwerp. Ons zusje ABT bv (ook onderdeel van de Oosterhoff Group ) heeft het ontwerptraject gedaan. 

Ector Hoogstad Architecten B.V.
DGMR Bouw B.V.
Arcadis
Stevens Van Dijck
Rijksuniversiteit Groningen
Installateur is #De Groot Lammerink combinatie
Constructeur is abtWassenaar 

#samengrensverleggend#BallastNedam#melkmeisje#BuildingProjects#Groningen#RUG#ZernikeBallast Nedam

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en belangrijke gebeurtenissen

GPR 4.4. Gebouw Expert in huis
GPR 4.4. Gebouw Expert
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
KIWA gecertificeerd
KIWA gecertificeerd

Contactgegevens


abtWassenaar
Inventief met techniek

Telefoon: +31 (0)50 534 7345
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.abtwassenaar.nl

Rummerinkhof 6
9751 SL Haren

Social


  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.