- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

Feringabuilding gaat de hoogte in!

23 september 2020

De Feringabuilding gaat de hoogte in! Kijk mee vanuit de lucht!

Wat een bedrijvigheid op de bouwplaats! De bovenbouw van de eerste 2 bouwdelen is gestart en de komende maanden wordt er hard gewerkt op het hele bouwterrein van #feringa. De overige fundaties, het stapelen van het casco en de voorbereiding van de gevels en afbouw zijn allemaal in volle gang! Aan de ene zijde (bouwdeel B) zijn ze nog bezig met de funderingswerkzaamheden (ontgraven, koppensnellen, poeren storten etc.), terwijl ze aan de andere zijde al de lucht in gaan. De 1e verdieping van bouwdeel F is al gestort, deze week wordt het 1e deel van bouwdeel E gestort. Daarnaast zijn ook de eerste kolommen van de ‘melkmeisjes’ gemonteerd.

Wat een #teamwork met alle betrokkenen en wat een knap staaltje werk van de #doorbouwers in deze bijzondere tijd. Samen zijn we grensverleggend!💪

Melkmeisjes uitgelegd
Alleen al de enorme omvang van Feringa Building vraagt extra aandacht bij de realisatie. Om de V-vormige vleugels van dit universitaire labgebouw in Groningen te kunnen verwezenlijken en ze daarnaast aardbevingsproof te maken, hanteren we een hele bijzondere constructiemethode: ‘de zes melkmeisjes’.

De staalconstructie is opgebouwd uit kolommen en liggers, welke samen de breedplaatvloeren van de verdiepingen aan de voorzijde van het gebouw dragen. De kolommen aan de buitenzijde dragen hun krachten af naar de vakwerkconstructie in de dakopbouw en via de twee middelste kolommen worden de krachten weer afgedragen naar de fundatie. Deze constructie is vergelijkbaar met de draagarmen van een melkmeisje, waarbij het gewicht van de melkemmers via een ketting wordt overgedragen op een houten juk die op de rug van het melkmeisje steunt. Tijdens de montage van de staalconstructie en de breedplaatvloeren worden de beide buitenste kolommen door tijdelijke kolommen ondersteund.

 

Ector Hoogstad Architecten B.V. DGMR Bouw B.V. Arcadis Stevens Van Dijck Rijksuniversiteit Groningen #samengrensverleggend #BallastNedam #melkmeisje #BuildingProjects #Groningen #RUG #Zernike Ballast Nedam #abtWassenaar is verantwoordelijk voor de uitvoering van het constructief en seismisch ontwerp. Ons zusje ABT bv (ook onderdeel van de Oosterhoff Group ) heeft het ontwerptraject gedaan.

Drone: https://www.youtube.com/watch?v=WEtv2bvqXAI&feature=youtu.be

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en belangrijke gebeurtenissen

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen
GPR 4.4. Gebouw Expert in huis
GPR 4.4. Gebouw Expert
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
KIWA gecertificeerd
KIWA gecertificeerd

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

Telefoon: +31 (0)50 534 7345
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.abtwassenaar.nl
Adres:
Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen

Postbus 5176
9700 GD Groningen

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.