- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

De toegevoegde waarde van een constructeur

19 november 2019

Onlangs hebben we in samenwerking met MVL Mediagroep een filmpje gemaakt over De Woldring Locatie in Groningen. In deze video onze betrokkenheid in vogelvlucht. 

 

De bouwsector wordt steeds complexer. Met de introductie van moderne Design en Built contracten worden risico's en verantwoordelijkheden steeds meer bij de bouwers gelegd. Dit biedt nieuwe kansen, maar verhoogt natuurlijk ook het risico op faalkosten. Dit laatste vereist een andere houding van zowel de ontwerpende als de bouwpartijen. abtWassenaar anticipeert op deze ontwikkelingen door niet alleen een rol te spelen tijdens de ontwerpfase, maar ook door actief betrokken te blijven bij de implementatie.

We zijn op de locatie 'De Woldring' in Groningen. Een iconisch gebouw van vijftig meter hoog met 435 appartementen, winkels, restaurants en een fitnessruimte. Na een aanbesteding op basis van een voorlopig ontwerp kreeg Van Wijnen de opdracht om het plan verder te ontwikkelen. Op verzoek van Van Wijnen werkte abtWassenaar het plan uit en nam vervolgens een actieve rol in de bouwfase. Met deze aanpak gaat de tijdens de ontwerpfase opgedane kennis niet verloren tijdens de uitvoering. Ons werk tijdens de bouwfase bestaat uit het beoordelen van implementatiemethoden, gedetailleerde engineering van gevelbekleding en coördinatie van wand- en vloeropeningen. Dit alles in een BIM-model op implementatieniveau.

Dankzij de korte communicatielijnen tussen Van Wijnen en abtWassenaar worden problemen snel geïdentificeerd en opgelost. De toegevoegde waarde van een goede constructeur is daarom niet exclusief voor de ontwerpfase.

 

 

Projectinformatie

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen

Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen
Postbus 5176
9700 GD Groningen

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

Nieuwsbrief


GPR 4.4. Gebouw Expert in huis

GPR 4.4. Gebouw Expert

LEED AP <BR>BD + C

LEED AP
BD + C

BREEAM NL DGBC

BREEAM NL DGBC

Kiwa gecertifieerd

Kiwa gecertifieerd

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.