- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

Cappuvino wint Grote Groninger Gebouwenenquête

05 juni 2018

Cappuvino op de hoek van de Vismarkt en Guldenstraat is gekozen tot winnaar van de Grote Groninger Gebouwenenquête. Het pand werd door zowel de vakjury als het publiek uitgeroepen tot mooiste gebouw van Groningen.

Koffie- en wijnbar Cappuvino heeft zowel de jury- als de publieksprijs gewonnen van de jaarlijkse Grote Groninger Gebouwenenquête. Het pand is ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond.

Vanaf de eerste en tweede verdieping en het dakterras hebben gasten een fenomenaal uitzicht over de levendige Vismarkt. In de zomer kan het middelste deel van de uit drie segmenten bestaande schuiframen onder het onderste segment geschoven worden, waardoor het meteen als borstwering fungeert. Het geeft gasten het gevoel dat ze buiten zitten.

Op de eerste verdieping is een extra vide gemaakt, waardoor een ruimtelijke koppeling met de tweede verdieping is ontstaan: je kunt van beneden naar boven kijken en andersom. Voor het interieur werden natuurlijk ogende materialen gekozen: hout en natuursteen voor het gebouw, leer voor de bar en de stoelen. Het interieur werd ontworpen in samenwerking met Sax Architecten.

Van het oorspronkelijke gebouw zijn alleen de fundering en de zijwanden blijven staan. Een stalen frame verving het betonnen skelet van het pand dat voorheen op deze plek stond. De belendende muren bleven intact, evenals de begane-grondvloer, die werd uitgebreid.

De logistiek vormde bij de bouw van Cappuvino een flinke uitdaging. De vloeren en het dak zijn in de werkplaats geprefabriceerd, omdat er maar een paar vierkante meter werkruimte was op dit drukke punt in de stad. De veiligheid van de voorbijgangers werd geborgd door een tunnel onder de steiger.

Bron: www.dagvandearchitectuur.nl

Cappuvino

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen

Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen
Postbus 5176
9700 GD Groningen

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

Nieuwsbrief


GPR 4.4. Gebouw Expert in huis

GPR 4.4. Gebouw Expert

LEED AP <BR>BD + C

LEED AP
BD + C

BREEAM NL DGBC

BREEAM NL DGBC

Kiwa gecertifieerd

Kiwa gecertifieerd

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.