- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

Bouma Estate ruwbouw bijna klaar

01 september 2021

Op het storten van één van de dakvloeren na is de ruwbouw van de beide gebouwdelen klaar. Op het niveau van de dakvloer moeten de gebouwkenmerkende luifels nog worden gemonteerd. Het project komt daarmee nu in de afbouwfase.

Achter de steigerdoeken wordt volop gewerkt aan het weer- en winddicht maken van de gevels. De HSB gevels zijn geplaatst, kozijnen gemonteerd en puien afgewerkt. Het gevelmetselwerk van de twee onderste bouwlagen (kantoordeel) is zo goed als gereed. Daarboven worden Ispo gevels aangebracht met een witte stuclaag STO op isolatiemateriaal, waarmee het gebouw een strak witte uitstraling verkrijgt.

Binnen worden de appartementen ingedeeld door het aanbrengen van de scheidingswanden en wordt alles afgewerkt door middel van stuc- en tegelwerk. De stalen spiltrappen in het gebouw (als trappenhuis voor de appartementen) zijn intussen gemonteerd.

Op de onderste twee bouwlagen met kantoorfunctie wordt hard gewerkt om alle installatietechniek aan te brengen. Dit gebeurt in de daarvoor bestemde schachten en sparingen en tegen de onderzijde vloeren. De installatietechniek zal straks verdwijnen achter de nog aan te brengen plafonds. Het casco betonskelet is daardoor nu nog goed zichtbaar evenals het onderscheid tussen betonskelet en invulwanden door HSB elementen. Door vaste trappen in de kantoorruimtes worden de begane grond en verdieping aan elkaar gekoppeld tot riante kantoorruimten.

web GVBF ABT BEG 021 Bouma Estate | Gerard van Beek Fotografie Bouma Estate | Gerard van Beek Fotografie web GVBF ABT BEG 028 web GVBF ABT BEG 023 web GVBF ABT BEG 041 web GVBF ABT BEG 047

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en belangrijke gebeurtenissen

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen
GPR 4.4. Gebouw Expert in huis
GPR 4.4. Gebouw Expert
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
KIWA gecertificeerd
KIWA gecertificeerd

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

Telefoon: +31 (0)50 534 7345
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.abtwassenaar.nl
Adres:
Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen

Postbus 5176
9700 GD Groningen

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.