- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

Beddenhuis UMCG

04 mei 2023

Wiegerinck en Deerns ontwierpen in opdracht van UMCG de (ver)nieuwbouw van het beddenhuis van de A-toren. Het ontwerp omvat gedeelde ruimtes om laagdrempelige (informele) samenwerking door de direct betrokken afdelingen van de hotfloor te stimuleren. Het gebouw wordt opgetopt met een vierde verdieping. Alle verdiepingen bieden intensive care voor volwassenen. Voor de IC’s zijn veel technische voorzieningen nodig, welke zich bevinden in een aparte techniekruimte op het dak. De techniekruimte gaat door de optopping mee omhoog (in totaal dus 5 bouwlagen). Om vides te creëren, zijn versterkingen gemaakt met lijmwapening onder de naastgelegen vloervelden. Er is heel wat rekenwerk voor nodig om te zorgen dat het bestaande casco en de bestaande fundering de extra krachten kunnen opnemen die ontstaan door de optopping van het gebouw. De staalconstructie staat inmiddels en de vloeren zijn gelegd. 

[Beeld: Ronald Neutel]

        
   
Samenwerkende partijen: UMCG  Wiegerinck  Deerns Nederland  abtWassenaar #UMCG #Ziekenhuis #Vernieuwbouw #IC #KNO #Verpleegafdeling 
Dura Vermeer Croonwolter&dros Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek SealteQ Wiegerinck Deerns abtWassenaar | Inventief met techniek Hofman Staalbouw B.V. Rojo Steigerbouw B.V. 

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen

Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen
Postbus 5176
9700 GD Groningen

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

Nieuwsbrief


GPR 4.4. Gebouw Expert in huis

GPR 4.4. Gebouw Expert

LEED AP <BR>BD + C

LEED AP
BD + C

BREEAM NL DGBC

BREEAM NL DGBC

Kiwa gecertifieerd

Kiwa gecertifieerd

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.