- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

abtWassenaar 2.0 Een multidisciplinair adviesbureau in het Groningse Haren

05 mei 2020

Leuk redactioneel stuk in editie 93 van Bouwen in het Noorden over onze drive en een stukje historie! abtWassenaar is per 1 januari 2020 samen gegaan met VM Consultancy! Een logische stap én de kers op de taart. Daarmee hebben we gelijk de reden van deze fusie te pakken, de groene stip aan de horizon. abtWassenaar timmert al geruime tijd aan de weg als integraal adviesbureau maar wil graag groeien - vooral in de breedte!

De zoektocht

De zoektocht naar een partner begon enkele jaren terug. abtWassenaar wilde graag fuseren met een bureau waarmee zij haar multidisciplinaire dienstverlening nog verder uit kon bouwen. In oktober 2019 was het zover. De partner die wij in ons vizier hadden voldeed aan al onze wensen en stond open voor een blijvende samenwerking: een fusie.

De historie in vogelvlucht

abtWassenaar is niet geheel onbekend met overnames. In 2014 begon een intensieve samenwerking tussen Wassenaar Ingenieurs en ABT op het gebied van seismische advisering. Dit smaakte naar meer; begin 2016 werd Wassenaar Ingenieurs onderdeel van de ABT Holding (inmiddels Oosterhoff Group). Peter Luyendijk versterkt sindsdien de directie die verder uit Roel de Jong en Geert van Oost bestond. In een tijd waar het aardbevingsbestendig maken van nieuwe en bestaande utiliteitsbouw erg belangrijk werd, ontwikkelde de nieuwe werkmaatschappij abtWassenaar zich tot een sterke kennispartner op het gebied van (seismisch) constructieve advisering. 

Aansluitend volgde de overname van Stroop ingenieurs: sterk in bouwfysica, brandveiligheid en akoestiek. De nieuwe club specialisten werd toegevoegd aan de constructieve adviesgroep van abtWassenaar in Haren. Met deze overname kwam abtWassenaar weer een stap dichter bij de ambitie om zelfstandig een integraal technisch bureau te vormen.

VM Consultancy

Vanuit de ambitie om nog verder te groeien had abtWassenaar haar oog laten vallen op VM Consultancy. VM Consultancy (VMC) is een toonaangevend adviesbureau in energie- en installatiemanagement met vele total engineering opdrachten op zijn naam. abtWassenaar en Vincent Martijn (voormalig directeur VMC) waren geen onbekenden van elkaar. De onderlinge verbondenheid bestond al vele jaren. Bij diverse projecten (o.a. Alfa college en Drents Museum) werd eerder ook al samengewerkt. 

Vaste verkering

“Het bleef niet bij een oogje hebben op maar het werd vaste verkering”, aldus Vincent Martijn. Het abtWassenaar-team is uitgebreid met 6 energie-, installatie- en duurzaamheidsconsultants van het voormalige VMC. Vincent Martijn is per 1 januari jl. toegetreden tot de directie van abtWassenaar. De recente overname van VM Consultancy is een logische stap die eigenlijk niet uit kon blijven. Deze overname maakt het plaatje compleet en daarmee is abtWassenaar 2.0 geboren! 

abtWassenaar 2.0

We gaan nu doen waar we goed in zijn en wat we ambiëren. Complexe integrale, duurzame en liefst circulaire projecten. Niet de makkelijkste oplossing zoeken maar de beste!

Bekijk de publicatie in Bouwen in het Noorden (de kopij is aangeleverd voordat de Coronacrisis haar intrede deed)

Ter illustratie enkele integrale projecten:


De Faun | Nieuw concept van H&M in Groningen

De Faun | Nieuw concept van H&M in Groningen

H&M heeft ingrijpende plannen voor een nieuwe formule in het pand De Faun (Herestraat Groningen). In de Faun (voorheen was ZARA hier gevestigd) komt een H&M met een vernieuwd concept!
abtWassenaar is verantwoordelijk voor het bouwkundig tekenwerk, de constructieve advisering en de brandveiligheidsadvisering. Betrokkenen vanuit abtWassenaar: Peter van der Meer, Cock Peterse, Luit Dekker, Mohamed Soliman en Yvo Pol.
Beeld: abtWassenaar
Nieuws: De Faun
Vrydemalaan | Woontoren studenten

Vrydemalaan | Woontoren studenten

De Vrydemalaan in de wijk Paddepoel in Groningen betreft een Woontoren met 270 studenteneenheden en een commerciële plint op de begane grond (Groningen).

abtWassenaar is verantwoordelijk voor constructie, bouwfysica, brandveiligheid en akoestiek.
Betrokken vanuit abtWassenaar: Klaas-Anne van der Heide, Ronald van der Bij, Kor de Boer, Harry Dragstra, Martijn Pestman, Yvo Pol, Gosse Slager, Rick Bruins, Uko Jonker, Mohamed Soliman en Eeuwe Bloemberg
Beeld: KENK Architecten
Projectinformatie: Vrydemalaan

Qworzo | Onze Nieuwe School (Woldendorp)

Qworzo | Onze Nieuwe School (Woldendorp)

Qworzo is het nieuwe kindcentrum in Woldendorp. Een prestigieus project en een nieuw concept waarbij een school vanaf scratch gebouwd kan worden in slechts tien weken tijd. De school voldoet aan het Frisse scholen programma en is aardbevings- en toekomstbestendig.

abtWassenaar is verantwoordelijk voor constructie, bouwfysica en installaties.
Betrokken vanuit abtWassenaar: Roel de Jong, Rob Bakker, Lex Meijer, Peter Oudshoorn, Ronald van der Bij en Yvo Pol.
Beeld: Ector Hoogstad Architecten
Projectinformatie: Qworzo | kindcentrum 'Onze Nieuwe School Woldendorp'

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en belangrijke gebeurtenissen

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen
GPR 4.4. Gebouw Expert in huis
GPR 4.4. Gebouw Expert
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
KIWA gecertificeerd
KIWA gecertificeerd

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

Telefoon: +31 (0)50 534 7345
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.abtwassenaar.nl
Adres:
Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen

Postbus 5176
9700 GD Groningen

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.