- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

4 Nominaties architectuurprijs beste nieuwe gebouw van Groningen

03 juni 2019

Maar liefst 4 gebouwen waar wij aan mee hebben mogen werken, zijn genomineerd voor de architectuurprijs 2019 het beste nieuwe gebouw van Groningen! Help mee deze award binnen te slepen en stem op Sportcentrum Europapark, Avebe Innovation Center, Woningen Ebbingekwartier of de Sint Nicolaasschool !

Sportcentrum Europapark
De gemeente Groningen en onderwijsinstelling Noorderpoort wilden een inspirerend, dynamisch, laagdrempelig en innovatief centrum voor sport en onderwijs, dat ook nog eens de modernste en gezondste sportaccommodatie van de stad en provincie moest worden. Deze torenhoge ambities zijn verwezenlijkt in het nieuwe Sportcentrum Europapark in het Helperpark te Groningen, ontworpen door VenhoevenCS.

Meer weten / Stem op Sportcentrum Europapark

http://dagvandearchitectuurgroningen.nl/enquete/89/sportcentrum-europapark

Projectinformatie > Sportcentrum Europapark

 

Sint Nicolaasschool
Maas Architecten ontwierp een nieuw, bevingsbestendig onderkomen voor de Sint Nicolaasschool in Haren. Op de locatie stond eerder een middelbaar schoolgebouw. De nieuwe school is ontworpen naar de typologie van een kloosterhof. Een essentieel begrip voor de school, ‘zien en gezien worden’, wordt door de toepassing van deze structuur benadrukt. Zichtbaarheid van binnen naar buiten en vice versa waarborgt de sociale veiligheid.

Meer lezen / Stem op de Sint Nicolaasschool

http://dagvandearchitectuurgroningen.nl/enquete/88/sint-nicolaasschool
Projectinformatie > Sint NIcolaasschool

 

Avebe Innovation Center
SKETS maakte in 2016 het ontwerp voor het innovatiecentrum van aardappelzetmeelconcern Avebe op de Zernike Campus in Groningen. In het innovatiecentrum zijn onder meer een laboratorium, proeffabriek en een klantcontactcentrum ondergebracht. Het gebouw is officieel in gebruik genomen in september 2018.

Meer lezen / Stem op Avebe Innovation Center
http://dagvandearchitectuurgroningen.nl/enquete/76/avebe
Projectinformatie > Avebe innovatiecentrum

Woningen Ebbingekwartier

In het hart van de stad Groningen ontwierp BDG Architecten het zesde deel van het Ebbingekwartier, op het voormalige CiBoGa-terrein. Het ontwerp bestaat uit stadsvilla’s, hofwoningen, appartementen, eengezinswoningen en starterswoningen. Samen vormen ze een kenmerkend woongebied, waarin ieder blok een eigen identiteit heeft. De drie bouwblokken zijn ontworpen in samenhang met de omgeving: de gevels reageren als het ware op het tegenoverliggende gebied. Ook het voormalige industriële karakter van het gebied waar ooit de gasfabriek stond, krijgt met het ontwerp een knipoog.

Meer lezen / Stem op Woningen Ebbingekwartier

http://dagvandearchitectuurgroningen.nl/enquete/80/woningen-ebbingekwartier
Projectinformatie > Ebbingekwartier

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen

Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen
Postbus 5176
9700 GD Groningen

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

Nieuwsbrief


GPR 4.4. Gebouw Expert in huis

GPR 4.4. Gebouw Expert

LEED AP <BR>BD + C

LEED AP
BD + C

BREEAM NL DGBC

BREEAM NL DGBC

Kiwa gecertifieerd

Kiwa gecertifieerd

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.