- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

25 jaar bij ingenieursbureau abtWassenaar

31 augustus 2022

Vandaag is een bijzondere dag. Jaap Schaveling werkt 25 jaar voor onze organisatie. Even vrij associeren; complexe vraagstukken, aardbevingen en coachen van medewerkers. Een stabiel bedrijf, mooie projecten en leuke collega's. Dat zijn de elementen die een loopbaan van 25 jaar bij dezelfde werkgever voor Jaap tot een groot plezier maken. Jaap's bulderende lach is een onmiskenbaar geluid binnen abtWassenaar. Evenals de openheid, de overpeinzende blik, de bescheidenheid, de rust en kalmte waarmee Jaap alles en iedereen tegemoet treedt.

Jaap startte 1 september 1997 bij Wassenaar als hoofdconstructeur. Jaap is nog aangenomen door Otto Wassenaar (de naamgever van ons bureau) en Roel de Jong. Daarvoor werkte Jaap ook nog bij ingenieursbureau D3BN en ook bij Witteveen en Bos. Hier werkte Jaap o.a. aan de Noord-Zuid-lijn. Dankzij Jaap is dat nu eindelijk allemaal up en running ;-)

Jaap heeft veel iconische projecten gedaan. Skibaan de Uithof in Den Haag, Parkeergarage UMCG-Noord Groningen, De Nieuwe Kolk in Assen, de Tropische kas Wildlands in Emmen, SoZaWe Groningen, Stoker en Brander (de twee woontorens bij Euroborg), Centrum voor Levenswetenschappen (Linnaeusborg), PTCG (Protonen Therapie Centrum Groningen), Woningbouwvereniging Nijestee (Damsterpoort).

Als je door Groningen loopt zul je een heleboel gebouwen zien waar Jaap zijn bijdrage aan heeft geleverd. Door de jaren heen is dat toch een aanzienlijk aantal projecten, waarvan een groot deel ook echt iconische gebouwen betreft. In 2014 begon Wassenaar met de aardbevingen en zo ook Jaap. In dezelfde tijd ontstond de samenwerking met ABT en BORG. Jaap leverde een aanzienlijke bijdrage qua seismisch advies, in de bijzondere wereld van de aardbevingen. Deze periode duurde tot ongeveer 2020. Jaap had in die tijd al een soort mentorschap richting de groep. In 2020 is daar een succesvolle draai aan gegeven door het systeem met teamverantwoordelijken op te zetten. Jaap werd teamverantwoordelijke constructie en kreeg daarbij een rol die hem echt op het lijf geschreven was. Dit was weer een hele nieuwe richting in de carrière van Jaap en vermoedelijk kan Jaap in deze richting nog heel veel jaren vooruit.

Jaap: "Hoe hou je het vol? Gewoon niet solliciteren". Ik heb hier altijd met plezier gewerkt. Dat komt enerzijds door de projecten en anderzijds, misschien nog wel belangrijker, door de collega's met wie je samenwerkt. Je hoeft hiervoor niet altijd dikke vrienden te zijn maar wel van belang is dat je elkaar moet kunnen vertrouwen en op elkaar kunt bouwen en dat je als team samenwerkt. Ook niet geheel onbelangrijk; er was ook 25 jaar lang gewoon werk voor mij. Dat werk is nog niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Er moet altijd hard aan getrokken worden om deze stabiliteit te krijgen. Ik heb me daar één periode wel zorgen over moeten maken maar de rest van de 25 jaar is wat dat betreft altijd vrij zorgeloos geweest. Daar ben ik abtWassenaar dankbaar voor.

 

Van links naar rechts, Yvo Pol en Jaap Schaveling, werkzaam bij ingenieursbureau abtWassenaar

 

Vandaag verlaat Yvo abtWassenaar voor DGMR. Yvo heeft altijd met veel plezier bij abtWassenaar gewerkt (specialist Bouwfysica, Akoestiek, Omgevingslawaai) en gaat zich bij DGMR toeleggen op industrielawaai. Yvo werkte 5 jaar bij abtWassenaar en had al langere tijd de voorkeur om zich volledig te gaan richten op industrielawaai en hier is binnen DGMR de ruimte voor. We zullen Yvo missen, zowel als persoon, maar ook om zijn brede kennis, met name op akoestisch vlak. We wensen Yvo succes en alle goeds toe bij DGMR.  

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen

Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen
Postbus 5176
9700 GD Groningen

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

Nieuwsbrief


GPR 4.4. Gebouw Expert in huis

GPR 4.4. Gebouw Expert

LEED AP <BR>BD + C

LEED AP
BD + C

BREEAM NL DGBC

BREEAM NL DGBC

Kiwa gecertifieerd

Kiwa gecertifieerd

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.