Een nieuw jasje of toch circulair?

We zijn bijna klaar met verbouwen. Jazeker, ook intern timmeren we aardig aan de weg bij abtWassenaar. Hebben we het over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen dan komt het circulaire bouwen ook om de hoek kijken. abtWassenaar heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Zowel voor externe als interne projecten doen we graag zo veel mogelijk circulair.

Eind vorig jaar hebben we met z'n allen mogen mee beslissen over de plannen en nieuwe indeling van ons kantoor. De verbouwing startte al in december en had heel wat voeten in aarde. Er is heel hard doorgewerkt door het bouwteam, ook tijdens de weekenden. We zijn super trots op het resultaat en heel blij met de enorme inspanningen van onze facilitaire topper Frans Veenstra (bijgestaan door Yvo Pol bij het inrichten van de ict omgeving). Heel erg bedankt jongens!

Wat is er allemaal veranderd?
Om te beginnen kom je nu heel anders binnen bij abtWassenaar. Voorheen zag je bij binnenkomst als eerste ons 'aquarium'; een kleine transparante overleg- c.q. werkruimte tegenover de entree. De receptie zat bij binnenkomst links om de hoek. De voormalige receptie was zo groot dat je niet meer kon zien dat het een receptie was. Veel loze ruimte achter de gigantische balie. Als nieuwe bezoeker was het soms wel even zoeken... Daar is nu geen sprake meer van. Als je binnenkomt kan het niet missen, het eerste wat je ziet is onze circulaire ontvangstbalie en je wordt verwelkomd door onze receptionistes Rosan en Gerdina. 
De glazen wanden van ons vroegere 'aquarium' zijn verwijderd en op een andere plek hergebruikt. We hebben een hele ruime multifunctionele ontvangstruimte gekregen. In deze ruimte staat ook onze nieuwste aanwinst; de zithoek met draaibare geluid afschermende telefoonstoelen van Ahrend (PX Wing Chairs). Met daar tussenin een tafel van eigen fabrikaat. Wat eerst een lamp was is nu een bijzettafeltje geworden. Inventief met techniek, extern maar ook intern. In de ontvangsthal gebeurt nog veel meer, zelfs schaken op ons schaakspel van eigen fabrikaat. Dankjewel Frans voor het toffe 3D Skyscraper chess, geheel in abtWassenaar stijl! De muren van een voormalige grote vergaderruimte zijn verwijderd en vervangen door de glazen 'aquarium' wanden.. Resultaat. een prachtige heldere ontvangsthal met aansluitend een transparante vergaderruimte.
Binnenkomen bij abtWassenaar is een heel andere beleving geworden. Zowel voor de bezoekers als voor de medewerkers.

Verder is de open werkruimte (waar al onze constructeurs, tekenaars, modelleurs, de specialisten van akoestiek, geotechniek, brandveiligheid, seismisch advies, installaties en bouwkunde werken) ook flink aangepakt. We hebben in het hele gebouw flexibele werkplekken. Je kunt naar wens staand of zitten werken aan onze elektrische zit- sta bureaus. Er is niet alleen rekening gehouden met comfort en gezondheid maar ook met akoestiek. Omdat het een grote open ruimte is waar je niet echt privé kunt overleggen, is er ook een comfortabele concentration corner ingericht. Een afgeschermde geluidwerende plek middenin de 'zaal', o.a. geschikt voor kleine werkoverleggen. Je kunt naar wens werken in de transparante zaal of in een van de meer afgezonderde ruimten.
Ook onze bovenverdieping is grondig aangepakt. De wanden van de kantoren naast de 'kantine' zijn verwijderd en er is een grote lichte open multifunctionele ruimte voor in de plaats gekomen. Deze biedt o.a. ruimte voor werken, vergaderen en lunchpresentaties.

De directiekamer is omgetoverd tot vergaderruimte en de directie werkt ook op dezelfde flexibele wijze als de rest van de medewerkers. Vaste plekken zijn er eigenlijk alleen nog voor de receptie, de financiële mensen en de ICT. Kortom een hele verandering bij abtWassenaar. We zijn er blij mee!

Meer foto's bekijken van de verbouwing? Check onze media.







 









 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en belangrijke gebeurtenissen

-inventief met techniek-

Contactgegevens


Rummerinkhof 6
9751 SL Haren

Telefoon: +31 (0)50 534 7345
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social


  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.