- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

20% meer plek in coronaproof werkomgeving

30 juni 2020

Hoe zorg je voor een coronaveilige (werk)omgeving?

Wij helpen onze opdrachtgevers om een veilige, coronaproof werkomgeving te creëren. Soms levert dit zelfs 20% ruimte winst op met betrekking tot de werkplekken! Hoe helpen wij u hierbij? In plaats van de cirkelvormige 1.5 meter rondom de werkplek te hanteren, plaatsen wij bureau's met 'de neuzen dezelfde kant op'. De plaatsing wordt ook nog eens afgestemd op de bestaande mechanische ventilatie waardoor we maximaal bijdragen aan het inademen van schone lucht.

Deze maatregelen zijn het gevolg van uitgebreid onderzoek naar de meest veilige methode om werkruimten her in te richten. Als bureau met bouwfysica- en installatie specialisten delen we deze kennis natuurlijk graag met onze opdrachtgevers.

Wij maken kantoren veiliger mbt overdracht coronavirus. Onze werkomgevingen worden nu ‘coronaproof’ gemaakt: herinrichting van de werkvloer op basis van 1,5 meter afstandsregel, hygiëne maatregelen en beheersing van mensenstromen. Een belangrijk onderdeel in de corona herinrichtingsopgave vormt het ventilatiesysteem in het gebouw. Het ventilatiesysteem en de luchtstromingspatronen hebben grote invloed op het verspreiden van virusdeeltjes. Belangrijk dus om te zorgen voor schone lucht voor alle medewerkers en bezoekers!

Of het nu gaat om werkruimten (zoals kantoren) of bijeenkomstruimten (zoals bioscoopzalen, kerken, theaters en collegezalen) wij hebben expertise van de techniek in gebouwen én van het comfort van de ruimten. Onze experts helpen u bij het beantwoorden van uw vragen over het veilig herinrichten van uw (werk)omgeving. Wij brengen uw specifieke situatie in kaart en maken een passend advies voor het coronaveilig kunnen werken en het coronaveilig kunnen houden van bijeenkomsten. Hoe helpen wij u hierbij?

Is mijn werkomgeving op orde?

Analyseren van huidige ventilatiesysteem
Wij analyseren uw huidige ventilatiesysteem, door inspecties en metingen ter plaatse te doen, zodat we weten hoe de werking is van het ventilatiesysteem, welke capaciteit er aan verse lucht beschikbaar is, of er recirculatie plaatsvindt en hoe de luchtinstroom op de werkomgeving geregeld is.

Hoe kan ik mijn werkomgeving coronaveilig herinrichten?

Aanpassingen aan het ventilatiesysteem
Wij adviseren over aanpassingen aan het ventilatiesysteem aan de hand van Covid-19 Guidance van TVVL, REHVA en ASHRAE, zoals verhogen van ventilatievoud naar 60 m3/h per persoon, overschakelen naar 100% buitenlucht in plaats van recirculatie, het aanpassen van de klokprogramma’s van de ventilatiesystemen en zorgen voor voldoende spuiventilatie.

Efficiënt indelen van de werkplekken
Wij simuleren de luchtstromingen in de werkomgeving, waardoor een efficiëntere indeling van werkplekken mogelijk is dan wanneer 1,5 m cirkels worden gehanteerd. Op de foto is een simulatie te zien van de luchtstromingen op de werkplekken van het ABT kantoor in Delft.

Comfortabel gebruik van je werkplek
Wij adviseren over het comfort van de werkomgeving:

  • Akoestisch comfort
  • Thermisch comfort
  • Visueel comfort 

Door herinrichting van de bureaus kunnen er comfortproblemen ontstaan ten aanzien van de akoestiek, de verlichting en/of tocht op de werkplek. Wij adviseren over hoe na de herinrichting de werkplek comfortabel gebruikt kan worden.

Hoe kan ik mijn werkomgeving coronaveilig gebruiken?

Crowd Control in het gebouw
Wij adviseren over crowd control binnen gebouwen. Op basis van simulatie van verkeersbewegingen van lopende personen kunnen we het effect van menselijk verkeer en opstoppingen in het gebouw, onder meer bij toiletten, koffiecorners en  liften bekijken

Inzicht in beschikbare werkplekken
Wij adviseren over smart buildings. Door gebruik te maken van sensoren en regeltechniek is inzichtelijk te maken hoeveel mensen er in het gebouw aanwezig zijn en waar beschikbare veilige werkplekken te vinden zijn.

Efficiënt gebruik van liften
Wij adviseren over liften. Liften vormen een belangrijk onderdeel in het vervoeren van personen in hogere gebouwen. Nu kunnen er minder mensen tegelijk in een lift. Wij analyseren en berekenen de nieuwe liftcapaciteit en maken een advies over hoe we de liften nu efficiënter kunnen gebruiken en daarop kunnen sturen.

Hoe  kunnen wij u helpen?

Neem contact op. Er staat een team van technisch specialisten op het gebied van bouwfysica en installatietechniek voor u klaar.

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen

Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen
Postbus 5176
9700 GD Groningen

Aanvullende informatie
abtWassenaar B.V.
BTW: NL006157270B01
KVK: 02037102

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

Nieuwsbrief


GPR 4.4. Gebouw Expert in huis

GPR 4.4. Gebouw Expert

LEED AP <BR>BD + C

LEED AP
BD + C

BREEAM NL DGBC

BREEAM NL DGBC

Kiwa gecertifieerd

Kiwa gecertifieerd

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.