Zoek binnen projecten
Vul hieronder uw zoekterm in:
  • Entrance - Groningen?

    Entrance

  • Entrance - Groningen

    Entrance

  • Entrance - Groningen

    Entrance

  • Entrance - Groningen

    Entrance

  • Entrance - Groningen

    Entrance

  • Entrance - Groningen

    Entrance

  • Entrance - Groningen

    Entrance

  • Entrance - Groningen?
  • Entrance - Groningen
  • Entrance - Groningen
  • Entrance - Groningen
  • Entrance - Groningen
  • Entrance - Groningen
  • Entrance - Groningen
Groningen, Nederland

Entrance

Omschrijving

EnTranCe is een proeftuin waar onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven toegepast onderzoek doen op het gebied van nieuwe energiesystemen. Het gebouw (ca. 8.500 m²) is onderdeel van de activiteiten van de Energy Academy Europe en is een ontwerp van PvanB architecten in samenwerking met BroekBakema.

Het complex bestaat uit drie delen: een bedrijfsverzamelgebouw voor onderwijs en kantoren, een loods voor proefopstellingen en een met glas overkapt, afsluitbaar verbindingsplein dat zorgt voor interactie tussen de beide andere gebouwdelen. Het verzamelgebouw heeft een op de kassenbouw geïnspireerde gevel. De glazen geveldelen zijn op vele plekken te openen en maken het gebouw transparant. Interactie is tevens mogelijk gemaakt door informele entrees vorm te geven. Binnen het verzamelgebouw zijn kantoren en onderwijs ondergebracht in flexibel indeelbare houten paviljoentjes. De (halfklimaat) ruimte hieromheen is vrij indeelbaar en is bedoeld voor interactie en exposities.

De energie die de proefopstellingen in de loods genereren, wordt gebruikt om het gebouw te verwarmen. In een ring om EnTranCe heen wordt daarnaast de ‘energy transition beam’ aangelegd: een transportleiding voor restenergie waaraan de proefopstellingen op het terrein kunnen worden aangetakt. EnTranCe is zo opgezet dat het flexibel en uitbreidbaar is. Zowel het bedrijfsgebouw als de loods zijn eenvoudig uit te breiden. Het plein kan door middel van een hangardeur afgesloten worden en zo bij het verzamelgebouw getrokken worden.

Seismische aspecten

In mei 2014 werd de bouw van EnTranCe stil gelegd om onderzoek te doen naar de aardbevingsbestendigheid van het ontwerp.
De onderzoeksresultaten waren zodanig dat zelfs een gedeelte van het gebouwde weer werd gesloopt. De volgende maatregelen werden doorgevoerd:

  • Het vervangen van trekstangen door stabiliteitselementen bestaande uit dikke kokers; het aantal stabiliteitsverbanden werd teruggebracht.
  • Extra funderingspalen ter plaatse van de nieuwe stabiliteitsverbanden en een vergroting van de funderingsconstructie ter plaatse van de verbanden.
  • De cementdekvloeren van de kanaalplaten op de begane grond en eerste verdieping werden vervangen door zwaar gewapende druklagen en op de dakvloer werd ook een druklaag aangebracht.
  • Er werden extra verbindingen aangebracht tussen de staalconstructie en de betonvloer. Dit om het verband en de belastingsafdracht te verzekeren.
  • De dakliggers van de overkapping worden glijdend opgelegd op het hoofdgebouw, zodat de gebouwen elkaar niet ongewenst beïnvloeden bij een beving.
  • De loods kreeg andere en zwaardere windverbanden en de staalelementen ten behoeve van de schijfwerking in het dak werden verzwaard.
  • De gevel van het hoofdgebouw bleef ongewijzigd.
  • De dragers van de glasconstructie van de overkapping werden aangepast.

Projectdetails

  • Project
    Entrance
  • Oppervlakte
    8.500 m² 
  • Ontwerp-oplevering
    2014 - 2016
  • Locatie
    Groningen, Nederland
  • Projectpartners
    Architecten: PvanB architecten i.s.m. BroekBakema
    Aannemer: BAM Utiliteitsbouw
    Installaties: BAM Techniek
    Seismische advisering: abtWassenaar Seismisch Advies
  • Opdrachtgever
    Hanzehogeschool Groningen
  • Biijzonderheden
     Hergebruik van bestaande materialen (gevel)
    Beeldmateriaal: Jacomien Boonstra Fotografie
The Interior

Elegantly Furnished Apartments With a Clean, Modern Style

  • Kitchen
  • Bathroom
  • Livingroom
  • Bedroom
  • Fully Equipped Kitchen

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

    Materials

    • Material Marble
    • Material Birch
  • High-end Bathroom

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

    Materials

    • Material Beton
    • Material Wall
  • Our Living Room Is Equipped With “Smart Home”

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

    Materials

    • Material Marble
    • Material Wood
  • Modern and Contemporary Bed Room Design

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

    Materials

    • Material Marble
    • Material Birch
Neighborhood

Explore the Best Possibilities Your Future Address Offers

Rothling Bridge

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Town Hall

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Skyline Bar

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Concert Hall

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.
  • Rothling Bridge

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.
  • Town Hall

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.
  • Skyline Bar

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.
  • Concert Hall

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Within Walking Distance

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Supermarket

    2 Minutes
  • Bakery

    1 Minutes
  • Oxford Station

    7 Minutes
  • Pharmacy

    5 Minutes

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en belangrijke gebeurtenissen

GPR 4.4. Gebouw Expert in huis
GPR 4.4. Gebouw Expert
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
KIWA gecertificeerd
KIWA gecertificeerd

Contactgegevens


abtWassenaar
Inventief met techniek

Telefoon: +31 (0)50 534 7345
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.abtwassenaar.nl

Rummerinkhof 6
9751 SL Haren

Social


  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.