- De ingenieurs van het Noorden - 

Google sterren review

  • Groninger Museum

    Groninger Museum

  • Groninger Museum

    Groninger Museum

  • Zonnelaan

    Zonnelaan

  • Groninger Museum

    Groninger Museum

  • Groninger Museum
  • Groninger Museum
  • Zonnelaan
  • Groninger Museum
Test Groningen, Nederland

Infoversum

Omschrijving

In het Infoversum komen wetenschap, cultuur en bedrijfsleven samen. Het dometheater telt 265 stoelen. Naast het theater bieden de entree en de foyer ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld congressen, exposities, presentaties en andere events. De totale oppervlakte aan publieke ruimte in het gebouw is 1.350 vierkante meter.

Opdracht

Een beeldbepalend volledig digitaal 3D dome theater, waarin de bezoeker rondom helemaal omsloten wordt door beelden. Het ontwerp bezorgde de eerste initiatiefnemers de nodige hoofdbrekens. Door verschillende specialisten samen te laten werken in een 3D-model kon dit uitdagende project tot een goed einde gebracht worden.

Oplossing

Scheepsbouw en traditionele bouw gaan samen bij dit ontwerp. In totaal werd er wel 60.000 kilo staal in verwerkt, want zowel de huid als het constructieve deel van het theater is helemaal in staal opgetrokken.

De driedimensionaal gevormde stalen buitenhuid werd in segmenten aangeleverd, net als de onderste helft van de koepel. De witte koepel werd gemaakt op een scheepswerf in Friesland. De bovenste helft werd met een kraan in één keer op zijn plaats getakeld.
De begane grondvloer is van op zand gestort beton, maar de verdiepingsvloer is weer van staalplaat, met een slechts 20 cm dikke laag beton. Die vloer rust grotendeels op een traditionele bouwkundige stalen binnenconstructie van liggers en kolommen, die een koppeling hebben met een ribbenconstructie van de huidsegmenten. Scheepsbouw en traditionele bouw raken elkaar hier dus letterlijk.

Verschillende onderdelen van het gebouw ondersteunen elkaar. ‘We wilden namelijk geen aparte constructies voor de schil en het binnenwerk. De integratie van verschillende constructies maakten dit project juist ‘uniek en uitdagend’, volgens onze constructeur Rick Bruins. Een uniek project voor ons en een unieke ervaring voor de bezoekers.

Project details

  • Project
    Naam
  • Oppervlakte
    1.350 m²
  • Ontwerp-oplevering
    2008-2013
  • Locatie
    Groningen, Nederland
  • Constructeurs
    abtWassenaar
  • Spec. x
    Naar wens invullen
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Groningen

Zonnelaan

Beschrijving

The radically modernist structures that form the Groninger Museum stand in a canal opposite Groningen railway station. The museum exhibits modern and contemporary art of local, national, and international artists. The current post-modernist building consists of three main pavilions designed individually by different architects and was completed in 1994. The three building blocks consist of : a silver cylindrical building designed by Philippe Starck, a yellow tower by Alessandro Mendini, and a pale blue deconstructivist space by Coop Himmelb(l)au. The three pavilions rise from the water, all of which rest on the bottom of the junction canal.

Soort project

Museum

Betrokken partijen:

abtWassenaar, Alessandro & Francesco Mendini, Coop Himmelb(l)au, Philippe Starck, Team 4 Architecten,
  • Naam: Groninger Museum
  • Oppervakte: 0 m²
  • Opgeleverd: 1994
  • Locatie: Museumeiland
  • NL
  • Projectpartners: abtWassenaar, Alessandro & Francesco Mendini, Coop Himmelb(l)au, Philippe Starck, Team 4 Architecten,
  • Bouwkosten: 0
  • Expertise: Architecture, Structural engineering, Seismic engineering, Contractor, Building services engineering (mep), Building physics consultant
  • Trefwoorden: 0
  • Author (fotograaf): 

The Interior

Elegantly Furnished Apartments With a Clean, Modern Style

  • Fully Equipped Kitchen

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

    Materials

    • Material Marble
    • Material Birch
  • High-end Bathroom

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

    Materials

    • Material Beton
    • Material Wall
  • Our Living Room Is Equipped With “Smart Home”

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

    Materials

    • Material Marble
    • Material Wood
  • Modern and Contemporary Bed Room Design

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

    Materials

    • Material Marble
    • Material Birch
Neighborhood

Explore the Best Possibilities Your Future Address Offers

Rothling Bridge

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Town Hall

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Skyline Bar

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Concert Hall

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Within Walking Distance

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Supermarket

    2 Minutes
  • Bakery

    1 Minutes
  • Oxford Station

    7 Minutes
  • Pharmacy

    5 Minutes

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en belangrijke gebeurtenissen

Logo Ingenieursbureau abtWassenaar in Groningen
GPR 4.4. Gebouw Expert in huis
GPR 4.4. Gebouw Expert
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
Leed AP BD + C
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
BREEAM NL DGBC - Expert Nieuwbouw
KIWA gecertificeerd
KIWA gecertificeerd

Contactgegevens


Ingenieursbureau abtWassenaar
- Inventief met techniek - 

Telefoon: +31 (0)50 534 7345
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.abtwassenaar.nl

Adres:
Boumaboulevard 680
9723 ZT  Groningen

Postbus 5176
9700 GD Groningen

(Je vindt ons tegenover Alfacollege en Jumbo Euroborg)

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.